مجیدرضا حریری:

اقتصاد ایران با ورود به فهرست سیاهFATF بدتر نمی گردد

اقتصاد ایران با ورود به فهرست سیاهFATF بدتر نمی گردد

به گزارش خبرگزاری نام رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان این كه ورود ایران به فهرست سیاه اف ای تی اف، وضعیت را بدتر نمی كند، اظهار داشت: پذیرفتن قواعد اف ای تی اف شرط لازم برای اقتصاد ما است، اما شرط كافی نیست و باید شروط دیگری نیز وجود داشته باشد تا از شرایط كنونی خارج شویم.



به گزارش خبرگزاری نام به نقل از خبر آنلاین، بر طبق تصمیم گروه ویژه اقدام مالی در نشست فوریه به ریاست دوره ای چین، اقدامات مقابله ای مقابل ایران بعد از حدود سه سال و نیم فعال شد. ورود ایران به فهرست سیاه، به این معناست كه كشورها در تبادلات مالی و بانكی با ایران باید حساسیت بیشتری به خرج دهند.
هرچند كه سیاست گذاران، حساسیت های احتمالی را در شرایط كنونی بلاوجه می دانند، اما كارشناسان معتقدند این اتفاق می تواند هزینه مبادله برای ایران را بالا ببرد. بااینكه مفسرین اقتصادی معتقدند كه ورود ایران به فهرست سیاه برخلاف جوسازی ها، اثر آن چنانی روی بازارها ندارد. مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در كافه خبر خبرگزاری خبرآنلاین در تشریح این مساله عنوان كرد: پذیرفتن قواعد اف ای تی اف شرط لازم برای اقتصاد ما است، اما شرط كافی نیست و باید شروط دیگری نیز وجود داشته باشد تا از شرایط كنونی خارج شویم. هیچ عقل سلیمی نمی گوید نباید به اف ای تی اف بپیوندیم.
وی متذكر شد: این كه بگوییم با قبول نكردن اف ای تی اف، وضعیت بدتر می شود، من خیلی معتقد نیستم كه الان وضعیت بدتر می شود.

ادعای چین در قبال تحریم ایران
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این پرسش كه باتوجه به شرایطی كه ایران در حوزه اف ای تی اف دارد و مسایل سیاسی كشور، آیا روابط ایران و چین دست خوش تغییر شده است یا خیر؟ گفت: به سبب اف ای تی اف خیر. از وقتی كه تحریم آمریكا شدت پیدا كرده، چین تنها كشوری بوده كه رئیس جمهور، وزیر امور خارجه، سخنگوی دولت و وزارت بازرگانی این كشور بطور رسمی بیشتر از یك دفعه اعلام نمودند كه ما تحریم های آمریكا را در قبال ایران قبول نداریم.
حریری اضافه كرد: بتازگی نیز كه سفیر چین مصاحبه مطبوعاتی داشت، اعلام نمود كه ما تحریم آمریكا را قبول نداریم. اما آیا تحریم های آمریكا واقعا تاثیری در روابط ایران با چین ندارد؟ باید بگویم اثرگذار می باشد. دولت چین تحریم های آمریكا در مقابل ایران را قبول ندارد، اما شركت های چینی چاره ای جز پذیرش تحریم ها ندارند. یعنی كمپانی چینی می تواند مشتری خوب آمریكایی، شریك آمریكایی و بازار آمریكا را داشته باشد و یا سهامشان در بورس های آمریكا ارائه شود و بنا بر این ترجیح دهند تحریم ها را رعایت نمایند.
وی عنوان كرد: تحریم در ارتباطات داخلی ما اثر دارد؛ یعنی نرخ تورم، نرخ رشد اقتصادی و فاكتورهای اقتصادی تاثیر می گیرند، اما كمترین تاثیر را در دنیا با چینی ها دارد كه این خیلی مهم می باشد.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین اشاره كرد: اما در ارتباط با اف ای تی اف باید بگویم اثری ندارد. اف ای تی اف یك موضوع اقتصادی می باشد، اما در كشور ما سیاسی شده است. ما با عینك اقتصاد كه به اف ای تی اف نگاه می نماییم، می بینیم هیچ كسی كه دید اقتصادی دارد، هیچ كسی كه خودرا كارشناس اقتصادی معرفی كرده یا جامعه بعنوان كارشناس اقتصادی قبولش كرده یا هیچ عقل سلیمی نمی گوید كه ما به اف ای تی اف نباید بپیوندیم.
حریری متذكر شد: همه كارشناسان اقتصادی می گویند كه باید به اف ای تی اف بپیوندیم. اما همه این صداها نشنیده گرفته شده و صدای سیاسی برنده بوده است. كار من سیاست نیست و سیاست هم بلد نیستم، اما بخش سیاسی به حدی جدی مخالفت كرده و توانستند موافق شوند، كه این سوال مطرح می شود چطور سیاستمداران توانستند همه نظرات كارشناسی را نادیده بگیرند. این جا من هم در شك هستم كه نكند یك دلیل غیراقتصادی قوی تری واقعا وجود دارد. اقتصادیون در فضاهای رسانه ای راجع به اف ای تی اف صحبت كردند، ای كاش سیاسیون هم همین كار را می كردند تا جامعه متوجه شود؛ برای اینكه از این پس در بازی بانكداری نخواهیم بود.

اثر اف ای تی اف روی بازارها
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در ادامه اظهار داشت: در این میان، این كه بگوییم قبول كردن قوانینی كه گروه ناظر مالی اعلام می كند، همه مشكلات اقتصادی را حل می كند، باید بگویم خیر. یا این كه بگوییم با قبول نكردن اف ای تی اف، وضعیت بدتر می شود، من خیلی معتقد نیستم كه الان وضعیت بدتر می شود.
حریری در پاسخ به این پرسش كه چرا ورود ایران به فهرست سیاه روی بازارها و به خصوص بازار ارز اثرگذار نیست؟ اضافه كرد: این برای این است كه یك موضوع كاملا تخصصی تبدیل به یك موضوع رسانه ای شده است. اف ای تی اف كه ما را در بلك فهرست بگذارد، هیچ بانكی با بانكهای ما كار نخواهد كرد. این سوال مطرح است كه مگر الان بانكهای خارجی با بانكهای ما كار می كنند؟ مگر وقتی كه برجام به امضا رسید و تمام تحریم های آمریكایی و اروپایی و سازمان ملل برداشته شد، ما توانستیم با بانكهای دنیا كار كنیم؟ چرا نتوانستیم؟ آن جا اف ای تی اف نقش داشت.
وی عنوان كرد: به عبارتی، پذیرش قوانین اف ای تی اف شرط لازم است، اما شرط كافی نیست. یعنی اگر شما شرط لازم را داشته باشید، مشخص نیست بتوانید همین الان از آن بهره كافی ببرید. بدین سبب در روابط كلی پولی و مالی ما با دنیا الان تاثیر ندارد.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین اشاره كرد: اگر تحریم ها برداشته شود، اف ای تی اف اثر دارد. زمانی كه تحریم ها برداشته شده بود، ما باید آن زمان موضوع را حل می كردیم، یعنی می توانستیم از زمان و فرصت برجام استفاده نمائیم. بر این اساس، پذیرفتن قواعد اف ای تی اف شرط لازم برای اقتصاد ما است، اما شرط كافی نیست و باید شروط دیگری نیز وجود داشته باشد تا از شرایط كنونی خارج شویم.

۲۲۳۲۲۵


منبع:

1398/12/06
23:52:33
5.0 / 5
3799
تگهای خبر: دولت , وزیر امور خارجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام