سرپرست مركز جوانی جمعیت وزارت بهداشت اعلام كرد

آخرین وضعیت نرخ باروری در ایرانی ها

آخرین وضعیت نرخ باروری در ایرانی ها

به گزارش خبرگزاری نام، سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آمارهای اولیه از آن حکایت می کند که میزان موالید در سال ۱۴۰۲ هم نسبت به ۱۴۰۱ کاهشی بوده، در عین حال اظهار داشت: اما شدت و روند کاهش موالید نسبت به سالهای قبل، آرام تر شده است و این مورد نشانگر آن است که اقدامات انجام شده موثر بوده است.


به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، دکتر صابر جباری در نشستی خبری بمناسبت هفته سلامت، در پاسخ به سوال ایسنا در رابطه با روند فعلی نرخ باروری در کشور با عنایت به اقدامات انجام شده در کشور در این عرصه، اظهار داشت: هرچند نرخ باروری کلی برای سال جدید هنوز محاسبه نشده اما روایت آمار موید آن است که میزان موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ هم کاهشی بوده اما روند این کاهش و سیز نزولی آن نسبت به سالهای گذشته کاهشی است.
وی با بیان اینکه از سال ۹۴ کاهش موالید را در کشور داشته ایم، افزود: بعنوان مثال در سال ۱۳۹۸ میزان موالید نسبت به سال پیش از آن ۱۲۰هزار مورد کاهشی بوده و کاهش موالید حالا که روی عدد ۱۷هزار است، در مقایسه با سالهای پیش از آن، مبین آن است که روند نزولی کاهش موالید نسبت به گذشته تغییر یافته است و آرام تر شده است.
وی در رابطه با سیاه چاله جمعیتی هم به ایسنا اظهار داشت: خطر سالمندی همچنان کشور راتهدید می کند و نسبت به گذشته باید مبحث سالمندی را جدی بگیریم و برای آن تدبیر نماییم. اما بشدت امیدوار هستیم. اگر مجموعه این اقدامات طی حدود دو سال قبل در جهت سیاست های جمعیتی انجام نمی شد، کاهش موالید حتما ۵۰هزار مورد بود که البته باید این اعداد و ارقام دقیق و علمی شود و نتایج نهایی آن اطلاع رسانی خواهد شد. در مجموع امیدوار هستیم که مجموعه اقدامات انجام شده و درحال انجام می تواند موثر باشد که در سیاه چاله جمعیتی نیفتیم.
جباری تصریح کرد: در مجموع شدت و روند کاهش موالید آرام تر شده است و این مورد نشانگر آن است که اقدامات موثر بوده است و اگر این اقدامات نبود، پیشبینی می شد که میزان موالید زیر یک میلیون نفر باشد. در مجموع همه دستگاه ها باید در این حوزه تلاش کنند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا در رابطه با درمان ناباروری هم اظهار داشت: قبل از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، پوشش درمان ناباروری کامل نبود که حالا در قسمت دولتی پوشش به صورت ۹۰ درصد کامل است. همینطور قبل از ابلاغ قانون، خدمات حوزه درمان ناباروری متمرکز در قسمت درمان بود؛ این درحالیست که حالا دو بسته خدمتی جدید اضافه شده است؛ به صورتی که جلوگیری از ناباروری در شبکه بهداشت کشور شروع شده و دیگری هم تشخیص بهنگام ناباروری است که کار مشترکی بین معاونت های بهداشت و درمان است و کمک می نماید زوجین ناباروری را زودتر و بهتر تشخیص دهیم و نسبت به درمان آنها اقدام گردد.
جباری همینطور اظهار داشت: پیش از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، تنها مراکز درمانی فوق تخصصی در حوزه درمان ناباروری داشتیم و الان حدود ۸۰ مرکز درمان ناباروری سطح دو داریم که به تشخیص و درمان بموقع کمک می کنند. بسته همینطور برخی محدودیت ها از اقلام دارویی زیر پوشش هم برداشته شده است و برخی اقلام خدمتی جدید هم اضافه شده است.
او همینطور اظهار داشت: سبک زندگی و خودمراقبتی در حوزه ناباروری خیلی مهم است که به این منظور سال جاری برنامه های مربوطه در نظام شبکه بهداشتی درمانی کشور تقویت می شود. مبحث مهم دیگر هم در ارتباط با ماده ۶۵ قانون جوانی جمعیت است که به پدافند غیرعامل مربوط می شود. در این حوزه باید اظهار داشت که بعضی از غذاها و برخی آلودگی ها نظیر آلودگی هوا و آلودگی های زیست محیطی و... که در مجموعه اختیارات وزارت بهداشت نیست، زیر نظر سازمان پدافند غیرعامل کارسازی می شود تا بعنوان مثال مشخص شود برخی محصولاتی که تحت عنوان تراریخته وارد و مصرف می شوند، اثر ناباروری دارند یا خیر.
جباری افزود: همینطور برای بعضی از اقدامات احتیاطی هم تولید محتوا شده تا بدین سان به زنان و مردان در سنین باروری و همینطور مادران آبستن هشدارهایی را بدهیم. با عنایت به مباحثی نظیر سقط خودبخودی در دوران حاملگی و اهمیت کاهش آن، هرچند که بسیاری از دلایل آن ناشناخته است اما بعضی از دلایل هم در بحث سبک زندگی و سموم شناخته شده اند، بر همین مبنا هم بسته ویژه اطلاع رسانی و سواد سلامت در نظر گرفته ایم که افراد آگاه باشند تا در استفاده از برخی موارد احتیاط کنند. بعنوان مثال مادران آبستن احتیاط کنند و از مواد غذایی تراریخته استفاده نکنند. این احتیاطات به کاهش سقط های خودبخودی و کاهش خطر ناباروری کمک می نماید.
وی در قسمت دیگری از صحبت هایش با تکیه بر پرهیز زوجین از تاخیر در فرزندآوری اظهار داشت: سفارش ما اینست که زوجین در دو سال اول ازدواج مبادرت به فرزندآوری کنند؛ چونکه تاخیر در فرزندآوری مشکل ساز می شود و روشی برای تشخیص آن هم نیست؛ تا بدین سان در صورت ناباروری، زودهنگام تشخیص داده شده و درمان شوند.
جباری همینطور اظهار داشت: فاصله بین تولد نخستین فرزند پس از ازدواج در کشور ما بالای ۴ سال بود که پس از مجموعه اقدامات انجام شده و فرهنگسازی و اقناع خانواده ها این مورد به حدود سه سال رسیده است و هدف گذاری ما در این حوزه زیر دو سال است.



1403/02/01
14:24:36
0.0 / 5
469
تگهای خبر: ابلاغ , برنامه , خدمات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام