آشنایی با قوانین،

اعتراض شخص ثالث در قانون آیین دادرسی مدنی

اعتراض شخص ثالث در قانون آیین دادرسی مدنی

خبرگزاری نام: فصل دوم  باب پنجم قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) از مواد 417 تا 425 به موضوعات ˮاعتراض شخص ثالثˮ در دعاوی پرداخته است.


به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، در ادامه گزارش های آشنایی با قوانین، فصل دوم (اعتراض شخص ثالث) باب پنجم (فرجام خواهی) قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) را مرور می نماییم.
فصل دوم - اعتراض شخص ثالث
ماده ۴۱۷ - اگر درباب دعوایی، رأیی صادره شود که به حقوق شخص ثالث خللی وارد آورد و آن شخص یا نماینده وی در دادرسی که منتهی به رأی شده است به عنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشد، می تواند نسبت به آن رأی اعتراض نماید.
ماده ۴۱۸ - درمورد ماده قبل، شخص ثالث حق دارد به هرگونه رأی صادره از دادگاههای عمومی، انقلاب و تجدیدنظر اعتراض نماید و نسبت به حکم داور نیز کسانی که خود یا نماینده آنان در تعیین داور شرکت نداشته اند می توانند به عنوان شخص ثالث اعتراض کنند.
ماده ۴۱۹ - اعتراض شخص ثالث بر دو قسم است:
الف - اعتراض اصلی عبارتست از اعتراضی که ابتدا از جانب شخص ثالث انجام شده باشد.
ب - اعتراض طاری ( غیراصلی) عبارتست از اعتراض یکی از طرفین دعوا به رأیی که سابقا" دریک دادگاه صادر شده و طرف دیگر برای اثبات مدعای خود، در اثنای دادرسی آن رأی را ابراز نموده است.
ماده ۴۲۰ - اعتراض اصلی باید به سبب دادخواست و به طرفیت محکوم له و محکوم مقابل رأی مورد اعتراض باشد. این دادخواست به دادگاهی تقدیم می شود که رأی قطعی معترض عنه را صادر کرده است. ترتیب دادرسی مانند دادرسی اولین خواهد بود.
ماده ۴۲۱ - اعتراض طاری در دادگاهی که دعوا در آن مطرح است بدون تقدیم دادخواست بعمل خواهد آمد، ولی اگر درجه دادگاه پایین تر ازدادگاهی باشد که رأی معترض عنه را صادر کرده، معترض دادخواست خودرا به دادگاهی که رأی را صادر کرده است تقدیم می نماید و موافق اصول، درآن دادگاه رسیدگی خواهدشد.
ماده ۴۲۲ - اعتراض شخص ثالث پیش از اجرای حکم مورد اعتراض، قابل طرح است و پس از اجرای آن درصورتی می توان اعتراض نمود که ثابت شود حقوقی که اساس و مأخذ اعتراض است به جهتی از جهات قانونی ساقط نشده باشد.
ماده ۴۲۳ - درصورت وصول اعتراض طاری از جانب شخص ثالث چنانچه دادگاه تشخیص دهد حکمی که درباب اعتراض مورد اشاره صادرمی شود مؤثر در اصل دعوا خواهد بود، تا حصول نتیجه اعتراض، رسیدگی به دعوا را به تأخیر می اندازد. در غیر این صورت به دعوای اصلی رسیدگی کرده رأی می دهد و اگر رسیدگی به اعتراض برابر ماده (۴۲۱) با دادگاه دیگری باشد به مدت بیست روز به اعتراض کننده مهلت داده می شود که دادخواست خودرا به دادگاه مربوط تقدیم نماید. چنانچه در مهلت مقرر اقدام نکند دادگاه رسیدگی به دعوا را ادامه خواهد داد.
ماده ۴۲۴ - اعتراض ثالث سبب تأخیر اجرای حکم قطعی نمی باشد. در مواردی که جبران ضرر و زیان ناشی از اجرای حکم ممکن نباشد دادگاه رسیدگی کننده به اعتراض ثالث به درخواست معترض ثالث بعد از گرفتن تامین مناسب قرار تأخیر اجرای حکم را برای مدت معین صادر می کند.
ماده ۴۲۵ - چنانچه دادگاه بعد از رسیدگی، اعتراض ثالث را وارد تشخیص دهد، آن قسمت از حکم را که مورد اعتراض قرار گرفته نقض می نماید واگر مفاد حکم غیرقابل تفکیک باشد، تمام آن الغاء خواهد شد.




منبع:

1401/08/09
09:25:37
0.0 / 5
774
تگهای خبر: حكم , دادگاه , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام