همتی:

دولت آینده نمی تواند دولتی غیراقتصادی باشد

دولت آینده نمی تواند دولتی غیراقتصادی باشد

مرکزی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران اظهار داشت: دولت آینده نمی تواند دولتی غیراقتصادی باشد.


عبدالناصر همتی که پنجشنبه ۲۰ خردادماه بوسیله شبکه آفتاب با مردم استان مرکزی سخن می گفت، با اشاره به این که شرایط اقتصادی کشور به شکلی است که نیاز به اقدامات فوری و جدی برای اصلاح امور اقتصادی وجود دارد، اظهار نمود: نظرسنجی ها و برآوردهایی که صورت می گیرد بیان کننده آنست که بیش از ۶۰ الی ۷۰ درصد دغدغه مردم مسائل معیشتی و اقتصادیست بدین سبب دولت آینده نمی تواند دولتی غیراقتصادی باشد و در ذهن رئیس جمهور دولت آینده نمی تواند بینش اقتصادی حاکم نباشد.
وی با تاکید بر این که در دولت آینده باید جلوی اشتباهات گذشته گرفته شود، اضافه کرد: معتقدم زمان درحال گذر است و اگر جلوی اشتباهات گذشته گرفته نشود دیر خواهد شد. نیاز داریم که خیلی سریع ریل اقتصاد را تغییر دهیم و حکمرانی اقتصادی که اشتباهی پیش رفته است را اصلاح نماییم. باید به مردم بگوییم این روندی که در سالهای قبل طی شده روند مطلوبی برای اقتصاد کشور نبوده و میزان قدرت خرید آنها، سرمایه گذاری، رشد تولیدات، در سالهای قبل کاهش پیدا کرده است.
رشد اقتصاد کشور در شان مردم ایران نیست
او با تاکید بر این که رشد سه دهه گذشته اقتصاد کشور در حد سه درصد بوده و اصلا در شان مردم بزرگ ایران نیست، اضافه کرد: به خوبی می دانید که اصل توسعه و اصل اشتغال به رشد تولید بر می گردد و باید موانع رشد تولید برداشته شده و تولید بطور جدی حمایت شود.
همتی با اعلان اینکه چگونه می توان به رشد تولید کمک کرد و تورم مزمن ساختاری را که در سه دهه گذشته بطور متوسط ۲۰ درصد بوده و الان به سبب فشار حداکثری و تحریم های ظالمانه آمریکا قدری بالا رفته را کنترل کرد، اظهار داشت: بعنوان کسی که اقتصاد خواندم و در رشته اقتصاد صاحب کرسی در دانشگاه تهران هستم و نزدیک به ۳۵ سال مدیریت بنگاه های مالی و اقتصادی را برعهده دارم و بانک مرکزی را که سیاست های ارزی و پولی در اختیار دارد را اداره کردم می دانم که مشکلات چقدر عمیق است و باید برای آن چاره اندیشی کرد.
فرصت تداوم روش های اشتباه گذشته را نداریم
وی با تاکید بر این که فرصت اشتباه و تدوام روش های اشتباه گذشته را نداریم، اشاره کرد: باید به سبکی حرکت نماییم که اقتصاد بر سیاست حاکم شود، نه مثل گذشته سیاست بر اقتصاد حاکم باشد. اگر اقتصاد حاکم نشود، ممکنست همین مسیری را که طی کردیم ادامه می یابد و بر طبق اهداف سیاست گذاری سیاست گذاران باید مسائل اقتصادی را پیش ببریم که نتیجه آن تداوم ناکارآمدی است، تخصیص بهینه نخواهیم داشت، قیمت گذاری دستوری ادامه پیدا کرده، مداخلات دولت در اقتصاد ادامه پیدا کرده و وضعیت فعلی استمرار خواهد یافت. باید به سمت و سویی حرکت نماییم که دولت دست و پای خودرا از اقتصاد کشور کنار بکشد و مردم و بخش خصوصی به صحنه تولید بیایند.
تاثیر زیاد تعامل داخلی و خارجی در اقتصاد کشور
او در ادامه یکی از با اهمیت ترین مواردی را که در اقتصاد کشور موثر است را تعامل داخلی و خارجی دانست و اضافه کرد: شعار دولت من تعامل از خانه تا جهان است. تعامل یعنی در داخل منزل بین خانواده، در جامعه بین افراد و بین قوای سه گانه و در سطوح بالا بین ایران و کشورهای خارجه تعامل باشد که اکنون تعامل بهینه ای وجود ندارد. حتی در بعضی موارد بجای تعامل، تقابل شکل گرفته است که نتیجه آن مستهلک شدن نیروی انسانی است. قدرت نظام اسلامی باید بر این استوار باشد که در سایه تعامل مشکلات را حل کند.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران اضافه کرد: با تعامل می توان مشکلات را برطرف کرد و موانع رشد اقتصادی را از میان برد. نباید اجازه دهیم موانع رشد اقتصادی بیش از این ادامه داشته باشد. پیش بینی ناپذیر بودن اقتصاد سم مهلکی برای سرمایه گذاران است و انگیزه سرمایه گذاری داخلی و خارجی را از بین می برد.
اگر تورم مهار نشود سفره خیلی از مردم کوچک می شود
وی اضافه کرد: باید تورم مهار شود و اگر مهار نشود سفره بخش عظیمی از مردم جامعه کوچک و سفره بخش بزرگی را که بزرگتر خواهدنمود. ممکنست این سوال به ذهن شما خطور کند که باتوجه به اینکه شما رئیس بانک مرکزی بوده اید چرا تابحال این کارها را انجام نداده اید، جواب را اینگونه باید داد، به دو دلیل که دلیل اول تحریم ها و دلیل دوم اختیارات بانک مرکزی، است. از آنجائیکه بانک مرکزی یک سازمان است و باید با مجموعه های دیگر فعالیت کند به تنهایی نمی تواند مشکلات را حل و فصل کند بدین سبب قدرت و اختیارات فراتر از بانک مرکزی نیاز است تا بر مشکلات فائق آییم. بدین سبب برای حل مشکل به صحنه وارد شدم، احساس کردم رقبای من توان و بینش اقتصادی لازم را ندارند که اقتصاد را از مسیر خطرناکی که درحال درنوردیدن است به مسیر درست بیاورند. این قدرت را در خود می بینم و مطمئن هستم برنامه من قابل اجراست و تحقق پیدا خواهدنمود.
او با تاکید بر از بین بردن انزوای خارجی اظهار داشت: برخی معتقدند که تحریم مشکلی ایجاد نکرده است و مشکلات بیشتر به عدم کارآمدی بر می گردد در حالی که این مساله اصلا حقیقت ندارد. تحریم ظالمانه درآمدهای کشور را تحت تاثیر قرار داده و روابط اقتصادی کشور را حدودا به حالت تعلیق درآورده و روابط بانکی را مختل کرده است. در مقطعی از زمان، درآمدهایی همچون درآمدهای ۱۰۰ میلیارد دلاری نصیب کشور می شد اما در سال ۱۳۹۹ درآمدی که به بانک مرکزی رسید پنج میلیارد دلار بود و با این مبلغ کشور اداره شد. مشخص است که با این میزان درآمد ارزش پول ملی افت پیدا می کند و به مردم فشار وارد شده و نرخ تورم افزایش می یابد.
همتی با تاکید بر این که باید بطور اساسی در زمینه اقتصاد اقدامات جدی صورت گیرد، اظهار نمود: اولویت های اصلی بنده در ۱۵ اولویت غیراقتصادی و اقتصادیست. در زمینه اقتصادی اولویت ها شامل رشد اقتصادی، کنترل تورم، کاهش بیکاری، رشد اشتغال، کنترل و پیشبرد رفاه مردم با احیا و اصلاح معیشت مردم است. معیشت مردم تحت تاثیر تحریم، تورم و کاهش ارزش پول ملی و کاهش قدرت خرید گرفتار مشکل جدی شده است. باید با توزیع عادلانه یارانه قدرت خرید را به مردم برگردانیم. باز توزیع درآمدهای کشور و دریافت مالیات از دارایی ها و درآمدهایی که جنبه ثبت بازار ندارد و کمتر کردن فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان مسیری است که باید طی شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.
جایگاه جوانان باید احیا شود
وی در ادامه به نقش موثر جوانان در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: باید جایگاه جوانان در کشور احیا شود و با ایجاد رفاه در زندگی و آرامش، از دخالت در امور آنها کاسته شود. اوقات فراغت برای آنها فراهم و بستری ایجاد شود تا انگیزه ماندن در کشور برای آنها افزایش پیدا کند نه انگیزه خروج از کشور که متاسفانه به یک اپیدمی تبدیل گشته است. باید جوانان خارج از کشور را با ایجاد یک فضای اجتماعی و سیاسی مناسب جذب نماییم و به مردم نشان دهیم که دنبال اذیت کردن جوانان نبوده و به دنبال افتخارآفرینی برای جوانان هستیم.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به نقش مهم زنان و جوانان در جامعه اشاره نمود و اظهار داشت: اگر من سکان دولت را در دست بگیرم ۳۰ درصد مشاغل کشور در اختیار زنان و ۵۰ درصد کابینه دولت را در اختیار زنان و جوانان قرار خواهم داد، چونکه معتقد هستم باید با دفاع از حقوق بانوان باتوجه به اعتقادات دینی و مذهبی مقام آنها را ارج نهاد. زنان ایرانی بعنوان نیمی از جمعیت کشور افتخار آفرین هستند و باید به آنها که با مشکلات دست و پنجه نرم کردند، اعتماد کرد.
وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ۲۸ خردادماه اشاره کرد: ۲۸ خرداد حماسه ای فرا می رسد که سبب افتخار کشور ما خواهد شد و تقویت استقلال و قدرت منطقه ای کشور را به رخ جهانیان خواهد کشاند. رقابت من با پنج نامزد دیگر نیست رقابت من با قهر با صندوق است و اگر قهر با صندوق رای وجود نداشته باشد، رقیبی ندارم. اگر مردم در انتخابات شرکت نمایند با برنامه هایی که دارم مطمئن هستم که قضاوت درستی خواهند کرد. مردم نشان دادند که هیچ گاه خرد جمعی اشتباه نخواهد کرد.
منافع ملی باید حفظ و تقویت شود
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به اهمیت سیاست خارجی اشاره نمود و اظهار داشت: سیاست خارجی بسیار مهمست و در دولت آینده به آن توجه جدی خواهم داشت. باید منافع ملی را حفظ کرد، سیاست خارجی مجری سیاست هایی است که باید این منافع را حفظ و تقویت نمایند. بدین سبب در تعامل با کشورهای دنیا در رابطه با شرق با محوریت چین و روسیه و تعامل و احترام متقابل با غرب و آفریقا و آمریکای لاتین می توان روابط و سیاست خارجی را توسعه داد. تعاملی که در شعار انتخاباتی مطرح کردم در این عرصه مصداق پیدا خواهدنمود.
وی اشاره کرد: با تقابل به جایی نمی رسیم و نیاز داریم از انزوایی که ظالمانه به ما تحمیل شده خارج شویم. مشکلات معیشت مردم با تداوم انزوا، تقابل و تحریم ها حل نخواهد شد. اگر فکر می نماییم که بدون اینها می توانیم به توسعه برسیم اشتباه است. با صادرات و واردات و سرمایه گذاری و فعالیت گسترده نظام بانکی و اقتصادی می توان به رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم دست یافت.
سرمایه اجتماعی زیربنای توسعه کشور است
وی به ضعیف شدن سرمایه اجتماعی در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: سرمایه اجتماعی سنگ زیربنای توسعه کشور است. کشورهایی در دنیا وجود دارند با منابع انسانی و سرمایه های فیزیکی یکسان، ولی سطح توسعه متفاوتی دارند که به سرمایه اجتماعی آنها بر می گردد. سرمایه اجتماعی کشور که همانا اعتماد بین مردم و حاکمیت است باید تقویت شود. متاسفانه این سرمایه هم اکنون لطمه خورده و مردم نسبت به یکدیگر پرخاشگری می کنند و اعتماد ندارند که این وضعیت نیازمند ترمیم است.
همتی در ادامه با اشاره به این که دولت باید دولت کالای عمومی باشد، اشاره کرد: کالای عمومی یعنی این که دولت زیرساخت های لازم در زمینه راه، ارتباطات و... را فراهم آورد و بستر سازی دولت برای سرمایه گذاری باید دراین زمینه باشد. دولت نباید در جزییات اقتصاد ورود پیدا کند و قیمت گذاری کند.
وی با طرح این پرسش که چرا تولید در کشور مشکل پیدا کرده است، اظهار داشت: چون موانع بزرگی پیش روی تولید است و سرمایه گذار را دلسرد و منصرف می کند. مشکلات مالیاتی، بیمه ای، دریافت مجوز، مشکلات بانکی و... باعث شده است که تولید در کشور به خوبی شکل نگیرد. باید فضای کسب وکار را برای توسعه تولید مهیا و فضای موجود را اصلاح نماییم چونکه رتبه جهانی که هم اکنون در زمینه کسب وکار داریم قابل قبول نیست. آزادی اقتصادی کشور از درجه پائینی برخوردارست که نیازمند اصلاح است تا بتوانیم در رتبه های برتر جهان قرار گیریم.
آسیب بخش خدمات در اثر شیوع کرونا
این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در ادامه به بخش خدمات اشاره نمود و اظهار داشت: بخش خدمات ارزش افزوده بالایی در کشور دارد. ۵۵ درصد ارزش افزوده مربوط به بخش خدمات است ولی این بخش به خاطر شیوع ویروس کرونا صدمه جدی دیده است. دولت آینده باید این بخش را نه فقط به وضعیت سابق بلکه به وضعیت مطلوب و بهتر سوق دهد. کرونا با وجود مشکلاتی که داشت، فرصت مناسبی را برای بازاریابی ایجاد و شیوه تجارت در کشور را دگرگون کرد. فروش بوسیله فضای مجازی، ورود استارتاپ ها، فین تک ها و... دگرگونی جدی در بخش خدمات به وجود آورده است و زمینه خوبی برای اشتغال جوانان بوسیله فضای مجازی را فراهم نمود.
وی خواهان توسعه و تقویت زنجیره تولید شد و اضافه کرد: می توان بیش از ۵۰ درصد صنعت را به تولید داخل اختصاص داد. خوشبختانه توسعه صادرات غیرنفتی در استانهای کشور مطلوب بوده است و این استان هم می تواند در صادرات غیرنفتی نقش آفرینی کند. رشدهای اخیر در این عرصه با گسترش تولیدات صادرات محور امکان پذیر است که سبب اشتغال بیشتر شده و قدرت خرید مردم را افزایش خواهد داد. به نظر من در سال آینده می توان به مسائل اساسی کشور پرداخت.
انسداد داخلی و انزوای خارجی مانع توسعه
همتی در ادامه، انسداد داخلی و انزوای خارجی که از طرف قدرت های خارجی بر کشور تحمیل شده است را مانع توسعه دانست و اضافه کرد: روند اقتصادی فعلی مانع توسعه است و باید خیلی سریع اصلاح گردد.
وی در ادامه اظهار داشت: مردم ما در وضعیت امروزی کشور مردمی بسیار هوشیار و سیاسی هستند. بینش مردم بسیار بالاست و باید به بینش و نگرش مردم و اقوام و زبان های مختلف احترام بگذاریم. توسعه فرهنگ ملی ما در توجه به اقوام است. این یک شعار نیست بلکه یک اعتقاد است که باید در کشور رایج شود. نمی توان با ایجاد نگرانی در میان اقوام مختلف و جدا کردن آنها از یکدیگر کارها را پیش ببریم که یک اقدام ضد ملی است و قدرت ملی ایران را که یکپارچگی قومیت ها و همراهی آنها با یکدیگر است را می کاهد.
رشد اقتصادی سالانه حداقل پنج درصد دور از ذهن نیست
همتی اشاره کرد: دولت سیزدهم که اینجانب می خواهم با اعتماد مردم تشکیل دهم دارای محورهای اساسی نظیر حل مسائل اساسی اقتصاد کشور است و چهار سال زمان خوبی برای حل مشکلات است. رسیدن به رشد اقتصادی سالانه حداقل پنج درصد دور از ذهن نیست و تورم در محدوده هشت الی ۱۲ درصد باید کنترل شود. اگر بتوانیم تحریم ها را بطور کلی برداشته و فایناس خارجی را به کشور بیاوریم حتی می توان بهتر از این وضعیت عمل کرد. کنترل تورم به مفهوم افزایش قدرت خرید مردم است. بنده برای صدمه دیدن قدرت خرید فعلی برنامه دارم و به خاطر برنامه محور بودن نمی خواهم بگویم چقدر یارانه می دهم چونکه باید با برنامه حرف زد و طبق منابع موجود به مردم قول داد و باید وعده ای داد که امکانات و منابع آن موجود باشد.
وی اشاره کرد: توزیع امکانات در کشور نامناسب است و باید ظرف سال های آتی در سایه برنامه محوری به تدریج اصلاح گردد. ما نیاز داریم که مردم آرامش بیشتری داشته باشند که آرامش بیشتر در سایه درآمد و رفاه است. بر روی دریای نفت و عظمت منابع انسانی قرار داریم اما رفاه مردم مناسب نمی باشد ولی می توان با برنامه این رفاه را به جامعه برگرداند. امیدواریم با حضور مردم در انتخابات به ویژه افرادی که با صندوق ها قهر کرده اند و عملکرد گذشته را ملاک قرار داده اند بتوانیم با اعتماد مجدد مردم در معرض انتخاب قرار گیریم و در کنار سایر قوا و در تعامل با ارکان حاکمیتی کشور روزهای خوبی را برای مردم ترسیم نماییم و با ریشه کنی دلائل ایجاد فساد و در تعامل با سایر کشورها آینده روشنی را برای کشور رقم بزنیم و ملت ایران بیشتر از گذشته به ایران افتخار کنند.



1400/03/20
21:13:05
0.0 / 5
889
تگهای خبر: برنامه , حكم , خدمات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام