بررسی نقش احزاب در انتخابات مجلس از نگاه عبدی و سلیمی نمین

بررسی نقش احزاب در انتخابات مجلس از نگاه عبدی و سلیمی نمین

خبرگزاری نام: برنامه «بدون توقف» در قسمت 208 خود با دعوت از عباس سلیمی و عباس عبدی از پژوهشگران و فعالان مجرب رسانه به بررسی انتخابات مجلس و ابعاد و حواشی پیرامون آن پرداخت.


به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، عبدی در ابتدا با اشاره به اینكه مجلس كنونی كشور دارای سه ایراد اساسی است، اظهار داشت: ناكارآمدی مجلس یكی از ایرادات وارده مهم به مجلس است و هم اكنون كنش گران سیاسی باید به امید بهبود وضعیت و شرایط كشور در این انتخابات شركت نمایند چونكه تحول اوضاع و شرایط وابسته به حضور و اقدامات آنان در منصب نمایندگی مجلس است. همین طور باید به این نكته اشاره نمود كه مشاركت در انتخابات مجلس، صرفا به معنای شركت در مجلس نمی باشد و افزایش قسمتی از ناكارآمدی های مجلس نیز نشأت گرفته از سلب اختیارات این نهاد تصمیم گیر می باشد.
وی حزبی نبودن مجلس را یكی دیگر از مشكلات اساسی مجلس ایران دانست و اضافه كرد: در كشوری همچون بریتانیا، شهروندان به برنامه های احزاب رأی می دهند در صورتیكه فلسفه مجلس در ایران به صورت كلی دارای ایراد است و مردم در بحث انتخاب نماینده مجلس با طیف وسیعی از تفكرات مواجهند. همین طور حزبی وجود ندارد تا برنامه و مسئولیت های نمایندگان خودرا سامان دهد. از طرف دیگر وظیفه نماینده به آراء گذاشتن نظرات و خواسته های مردم است و مجلس محل انتخاب كارشناس برای عرصه های مختلف نمی باشد. در واقع احزاب و دولت، جایگاه حضور كارشناسان و نظرات علمی آنان است و مجلس تنها عرصه حضور نمایندگان ملت برای بازتاب خواسته های آنان است.
عبدی با اشاره به اینكه تمام گروه های فكری باید در انتخابات مجلس دارای نامزد باشند، اظهار داشت: رد صلاحیت نیز یكی دیگر از معضلات انتخابات مجلس است و حضور اكثریت كاندیدهای متعلق به یك حزب در یك دوره مجلس، مفهوم انتخابات و نمایندگی شهروندان را از بین می برد.
سلیمی، دیگر میهمان برنامه «بدون توقف» با اشاره به اینكه انتخابات هر دوره از مجلس و آغاز كار مجلسی جدید گامی به سمت جلو است اظهار داشت: مجلس حزبی نیز در كنار تمام مزایای خود با معایبی هم راه است و وجود استبداد حزبی نیز راهگشای مشكلات مجلس نمی باشد. پس تركیب عادلانه احزاب و افراد مستقل چه از نظر شرعی و چه سیاسی برای كاندیداتوری نمایندگان مجلس امری قابل قبول می باشد. از طرف دیگر سابقه تاریخی احزاب حاكی از این مسئله می باشد كه جریانات حزبی در ایران پذیرای تمام مسئولیت های حزبی خود نیستند.
سلیمی درباب امضا برجام در مجلس اظهار نمود: برجام توسط نمایندگان سیاست خارجی ایران و كشورهای 5+1به امضا رسید و بعد از قبول آن جهت بررسی و مطابقت لوایح آن با مصلحت عمومی و ملی كشور در اختیار مراكز و نهادهای تصمیم گیر كشور قرار گرفت كه مجلس در این رابطه با موضوعی رو به رو بود كه باید گرایش القا شده بجا در خصوص بخش هایی از برجام كه به مصلحت عمومی جامعه نبود را مدیریت كند. در واقع مجلس درباب برجام با توافقی مواجه بود كه باید در قبال آن پاسخ مثبت و یا منفی ارائه می داد.
وی با اشاره به اینكه شورای نگهبان نباید مطرح كنندگان بیانیه ۷۷ نفر را تایید صلاحیت كند، اظهار داشت: شورای نگهبان در بحث تائید صلاحیت ها باید توجه ویژه ای را به كسانی كه راه را برای تبلیغات دشمن و خشونت باز می كنند و در راه مصلحت عمومی حركت نمی كنند، داشته باشد چونكه برخی گروه های سیاسی همچون آقایان رمضان پور و سازگارا علاوه بر فعالیت در خارج از ایران در مسائل داخلی و ملی كشور نیز توانسته اند با برقراری انواع ارتباطات حضور داشته باشند.




منبع:

1398/10/26
15:16:30
5.0 / 5
4713
تگهای خبر: دولت , مجلس , نمایندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام