در گفت وگوی مشروح با خبرگزاری نام؛

رسولی: شورای ائتلاف مسیرش را به خاطر تک روها تغییر نمی دهد

رسولی: شورای ائتلاف مسیرش را به خاطر تک روها تغییر نمی دهد

خبرگزاری نام: سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی معتقد می باشد که این شورا نمی تواند مسیر حرکتش را به خاطر عده ای که حاضر به تمکین به رای جمعی نیستند، تغییر دهد.



خبرگزاری مهر، گروه سیاست - رامین عبدالله شاهی: کمتر از سه ماه به انتخابات مجلس دوره دوازدهم باقی مانده است و تنور انتخابات کم کم درحال داغ شدن است. در همین باره جریانات و احزاب سیاسی با افزایش جلسات خود در کوشش برای همفکری، برنامه ریزی و تعامل جهت حضور حداکثری در انتخابات هستند. به همین مناسبت، با «امیرابراهیم رسولی» سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی به گفتگو نشستیم تا آخرین وضعیت این شورا و تصمیماتش و هم آرایش نیروهای سیاسی در آستانه انتخابات مجلس را مورد ارزیابی قرار دهیم.
تاکید فراوان رسولی بر حضور همه گروه ها و جناح های سیاسی که دل در گرو انقلاب اسلامی و پذیرش قانون اساسی دارند، قابل تأمل است؛ قابل تأمل از این جهت که مخالفین اصولگرایی، همواره اصولگرایان را به کوشش برای کاهش رقابت و مشارکت در انتخابات، متهم می کنند.
رسولی در عین حال که اعتقاد دارد اساس کار شورای ائتلاف، خرد جمعی و گروهی است و این شورا درهای خویش را به روی همه گروههای اصولگرایی بازمی گذارد، اما این را هم تصریح می دارد که «شورای ائتلاف نمی تواند مسیر خویش را به خاطر آن هایی که دنبال کار انفرادی هستند، تغییر دهد». در ادامه، مشروح گفتگوی خبرگزاری مهر با «امیرابراهیم رسولی» را از نظر خواهید گذراند.
چندی پیش، آخرین جلسه تعیین مدل انتخاباتی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برگزار شد؛ شاکله مدل انتخاباتی این شورا چگونه خواهد بود؟
پس ثبت نام از کاندیداها، سایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب را به افرادی که تمایل داشتند با فهرست شورای ائتلاف در انتخابات شرکت نمایند را معرفی کردیم تا در آن، ثبت نام کنند. همینطور هفته گذشته، نهمین جلسه از جلسات کارگروه انتخاباتی شورای ائتلاف برگزار گردید. دوستان و همکاران در شورای ائتلاف، درحال ارزیابی پیشنهادات مختلف [برای مدل انتخاباتی] هستند اما هنوز به مدل قطعی انتخاباتی، نرسیده ایم. تابحال سه مدل را برای انتخابات بررسی نموده و درحال ارزیابی آنها هستیم؛ با عنایت به زمانیکه برای انتخابات و معرفی فهرست داریم، ان شاءالله بتوانیم بموقع، ارزیابی ها را انجام داده و مدل انتخاباتی خویش را عرضه نماییم.
در بررسی و تعیین مدل انتخاباتی، چه سهمی را برای سایر جریانات اصولگرایی در نظر گرفته اید؟
شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، شورایی مشورتی است و با نظر جمعی کار می کند؛ در عین حال بارها اعلام نموده ایم که در شورای ائتلاف به روی همه جریاناتی که دل در گرو انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی دارند، باز است اما درمورد کسانی که حاضر نیستند نظر جمعی را پذیرفته و دور میز شورای ائتلاف بنشینند و اساساً علاقمند به تک روی هستند، نمی توانیم در شورا برای آنها برنامه ای داشته باشیم؛ آنها مسیر خویش را می روند اما ما بعنوان شورای ائتلاف به دنبال انجام کار جمعی و وحدت هستیم؛ همه طرف ها باید تمام ظرفیتهای خویش را بیاورند تا مجلسی کارآمدتر [در مقایسه با مجلس یازدهم] داشته باشیم.
آیا با شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی، جبهه پایداری و شریان جلساتی را برگزار کرده اید؟
در حال حاضر [فقط] آقای سیدرضا تقوی از شورای وحدت، دور میز شورای ائتلاف نشسته است.
آیا به نمایندگی از شورای وحدت به شورای ائتلاف حضور دارد؟
به هر صورت شما نمی توانید افراد را از جایی که به آن تعلق دارند، جدا کنید؛ حتی حزب مؤتلفه اسلامی نه به صورت منظم اما هرازگاهی نماینده ای را از سوی دبیر کل خود، به جلسات شورای ائتلافی می فرستد. گروههای دیگر هم که تمایل دارند، می توانند تشریف بیاورند؛ حقیقت اینست که شورای ائتلاف نمی تواند مسیر خویش را به خاطر آن هایی که دنبال کار انفرادی هستند، تغییر دهد.
به صورت منطقی وقتی همه افراد کنار شما هستند، آیا به خاطر یک فرد که به مهمانی شما نیامده، شما مهمانی را لغو می کنید؟ حتما این کار را نمی کنید و اصلاً منطقی نیست. مبحث کار ائتلاف، شخصی نیست. از طرفی، ما در شورای ائتلاف صرفا احزاب را نداریم بلکه اصناف و نیروهای جهادی را هم داریم. آیا ما باید کار را به خاطر یک جریانی که می خواهد کار انفرادی کند، تعطیل کنیم؟ آیا این کار منطقی و بر اساس عقلانیت است؟ حتما نیست. هر کسی که به جریان انقلاب اسلامی احساس تعلق می کند، دور میز شورای ائتلاف نشسته است و دیگران هم می توانند به آن اضافه شوند.
پیش بینی شما از فهرست واحد اصولگرایان چیست؟ آیا این فهرست واحد، جنبه عینی و عملیاتی به خود می گیرد؟
ما تلاش می نماییم فهرست واحد داده و در کنار همدیگر باشیم؛ حالا اگر کسی نمی خواهد تمکین کند و می خواهد مسیر افتراق را طی کند، مبحث دیگری است. در انتخابات شورای شهر گذشته که در تهران برگزار شد، مانند هم اکنون از همه دوستان دعوت کردیم که در شورای ائتلاف شرکت نمایند اما عده ای نپذیرفتند و برای خود، فهرست مستقل دادند؛ ما به نظرشان احترام گذاشتیم اما حاصلش چه شد؟ در انتخابات شورای شهر قبلی، مجبور شدیم با سیاست «اشتراک صفر» عمل نماییم و در نهایت هم فهرست ائتلاف شورای شهر تهران به پیروزی رسید؛ هم اکنون هم ضمن دراز کردن دست دوستی و همکاری به سمت همه عزیزان، همین مسیر را طی می نماییم.
البته ما هیچ علاقه ای به بروز اختلافات تخریبی نداریم و فضای کشور هم اساساً جایی برای بروز اختلاف افکنی نمی گذارد؛ آن هایی هم که به بهانه های مختلف به دنبال اختلاف افکنی هستند، به نظرم شرایط امروز کشور را درک نمی کنند؛ امروز شاهد آن هستیم که در فضای مجازی به افراد تهمت زده می شود و این تهمت ها سبب کاهش میزان مشارکت خواهد شد و دلسردی به وجود می آورد. از قوه قضاییه درخواست می نماییم که مطابق قانون با کسانی که در رسانه ها و فضای مجازی به تخریب افراد می پردازند، برخورد کند تا بتوانیم انتخاباتی آرام و معقول در ۱۱ اسفند داشته باشیم.
اخیراً رئیس شورای ائتلاف اظهار داشت: «اگر کسی بخواهد با تندروی کار سیاسی کند، با او میانه ای نداریم ». نظر شما در اینباره چیست؟
مواضع رئیس شورای ائتلاف بعنوان فردی که ۱۶ سال سابقه حضور در مجلس و ریاست مجلس را داشته و الان هم مشاور عالی رهبر معظم انقلاب است، وحدت گرایانه است؛ آقای حدادعادل تلاش می کند نسبت به برخی افراد که از سر کم تجربه گی سیاسی، مواضعی را اتخاذ می کنند، از موضع پدرانه برخورد کند. سه ماه پیش رو هم به سرعت خواهد گذشت و همه ما باید تلاش نماییم تا در روز انتخابات، مجلسی کارآمدتر شکل بگیرد؛ برای این مظور باید به محتوا بازگردیم و ارزیابی درستی از مجلس یازدهم داشته باشیم؛ با نگاهی منصفانه باید صدمه های مجلس یازدهم را بررسی و رفع کرده و مزایای آنرا برجسته و تقویت کنیم؛ بدون شک با افراد متخصص تر و کارآمدتر، به مجلس ایده آل دست پیدا خواهیم کرد.
به نحوه کنش گری جریان اصلاحات و اعتدال هم بپردازیم. فکر می کنید این دو جریان با چه آرایشی در انتخابات شرکت خواهند کرد؟ عده ای از این ها «مخالف تحریم» انتخابات و عده ای دیگر، «موافق تحریم» انتخابات هستند. در نهایت، تصمیم شأن نسبت به انتخابات چگونه خواهد بود؟
آن هایی که دنبال تحریم هستند، همیشه نِق می زنند. در واقع باید گفت برخی اصلاح طلبان، جز دسته «نق زنان سیاسی» هستند که در مواقع و شرایط حساس و سخت، ایجاد تفرقه می کنند و ساختارشکن هستند. آنها تلاش می کنند بین گروههای جامعه اختلاف بیندازند که تکلیف شان معلوم است. کارنامه آنها در مجلس ششم برای مردم روشن شد. آنها وارد مجلس جمهوری اسلامی شدند اما برخلاف مسیر نظام و جامعه حرکت کردند. با این وجود در جریان اصلاح طلب، یک «جریان معقول» هم وجود دارد که قانون اساسی را پذیرفته و در قالب آن، فعالیت می کند که برخی به اسم اعتدالی و برخی دیگر به اسم اصلاح طلب، مطرح هستند؛ به نظر می رسد که هر دوی این ها در انتخابات مجلس، دست به دست همدیگر خواهند داد و تلاش می کنند به اجماع برسند.
آیا فهرست واحد هم خواهند داد؟
به نظر می آید که این جریانات در بعضی حوزه های انتخابیه با همدیگر توافق کرده و به اجماع می رسند؛ اما ما بعنوان جریان نیروهای انقلاب فکر می نماییم که حضور همه جریان های سیاسی شامل اصلاح طلب، اعتدالی و مستقلین که می توانند مشارکت را بالا برند، ضروری است. فکر می نماییم حضور همه دوستان در مجلس، محترم است و نظرات کارشناسی آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همینطور اگر فراکسیون های مختلفی در مجلس تشکیل گردد، این فراکسیون ها می توانند در کار کارشناسی و در محتوای کار مجلس، کمک کننده باشند.
آیا اجماع اصلاح طلبان و اعتدالیون و دادن فهرست واحد از جانب آنها، در راه کار انتخاباتی اصولگرایان تاثیر می گذارد؟
قطعاً هرگونه شرایط سیاسی که شکل بگیرد، نسبت به آن تصمیم خواهیم گرفت اما امیدواریم برخی که حاضر به تمکین به نظر جمع نیستند و ساز تفرقه افکنی می زنند، با شرایطی که به وجود می آید، در صحنه سیاسی به شورای ائتلاف پیوندند؛ ما هم با فراموش کردن گذشته، از همه افرادی که علاقمند به کار جمعی هستند، پذیرایی خواهیم کرد.
برای اصولگرایان، اساساً، افزایش مشارکت اهمیت و اولویت دارد یا پیروزی صرف در انتخابات؟
همانطور که می دانید، اصولگرایان و شورای ائتلاف تابحال هیچ اقدامی برای «عدم افزایش مشارکت در انتخابات» انجام نداده اند؛ ما طرفدار ایده افزایش مشارکت هستیم و از حضور همه جناح ها و جریانات در انتخابات استقبال می نماییم. اما به نظر می رسد که همه گروه ها باید قانون اساسی و شورای نگهبان و سازوکار انتخابات را بپذیرند. اگر در صحنه انتخابات، باد به سمت برخی نوزید و آنها بخواهند، بازی را خراب کنند، این دیگر مبحث دیگری است چونکه نشان داده است که روحیه بازی انتخاباتی را ندارند.
در شورای ائتلاف و با تشکیل کارگروه نظارت و ارزیابی، عملکرد نمایندگانی که با عنوان شورای ائتلاف وارد مجلس شده اند را مورد بررسی قرار داده ایم و ثابت کرده ایم که با هیچ کسی عقد اخوت نبسته ایم و اگر فرد بهتری را بتوانیم جایگزین او نماییم، حتما این کار را خواهیم کرد.
به عنوان سوال پایانی؛ پیشبینی شما از ترکیب مجلس آینده چیست؟ آیا به نحوی تکرار مجلس کنونی خواهد بود یا تغییرات، ملموس و مشهود می شود؟
به صورت کلی، پیشبینی عرصه سیاست هیچ وقت قطعی و صد درصدی نیست. آن چه از صحنه سیاسی قابل برداشت است، اینست که اقبال به جریان نیروهای انقلاب کماکان وجود دارد و ما فکر می نماییم این جریان همچنان مورد اعتماد مردم است و اگر هم اشتباه یا کاستی وجود داشته، حداقلی بوده است و امیدواریم در مجلس آینده، این نقصان ها هم رفع شوند و نیروهایی بهتر از گذشته، راهی مجلس شوند.


منبع:

1402/09/19
16:00:02
0.0 / 5
418
تگهای خبر: بازی , برنامه , سایت , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام