زارع در تشریح مصوبات كمیسیون تلفیق:
هیچ مصوبه ای درباره یارانه معیشتی و نقدی نداشته ایم
به گزارش خبرگزاری نام سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه اظهار داشت: تا حالا هیچ مصوبه ای به غیر از آنچه که در لایحه دولت درباره یارانه معیشتی و نقدی آمده، نداشته ایم و بمحض تصمیم گیری درباره میزان یارانه، آنرا اعلام می نماییم.
به گزارش خبرگزاری نام به نقل از مهر، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ امروز (سه شنبه) کمیسیون تلفیق را در جمع خبرنگاران تشریح نمود و در پاسخ به سوالی در خصوص این که چرا تا حالا رقم دقیق یارانه سال آینده بیان نشده است؟، اظهار داشت: این مساله در تبصره ۱۴ بررسی می شود، پس هنوز بررسی آن شروع نشده است. ضمن آنکه کمیسیون تلفیق بودجه تا حالا هیچ مصوبه ای به غیر از آنچه که در لایحه دولت درباره میزان یارانه معیشتی و نقدی آمده، نداشته است البته شاید برخی همکاران نظرات و محاسبات شخصی خودرا بیان کرده باشند اما بمحض تصمیم گیری در این خصوص نتیجه را اعلام می نماییم.
وی بیان کرد: قرار شد کمیته ای میان دولت و مجلس درباب ارز ترجیحی، چه برای حذف و چه برای ابقای آن، تشکیل گردد که نتیجه نهایی را بمحض رسیدن به مصوبه ای در کمیسیون تلفیق به اطلاع مردم خواهیم رساند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه درباب روش اجرای حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: روز گذشته بعد از برگزاری نشست خبری، دو اصلاحیه درباب اوراق مالی اسلامی که بر طبق آن به شهرداری ها و سازمان های تابعه آن اجازه داده خواهد شد با تأیید وزارت کشور مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر کنند و همین طور به شرکت های دولتی اجازه داده شد ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی منتشر کنند. قبل از این، رقم مذکور ۸ همت بود.
وی اضافه کرد: همین طور درباره تامین آب و برق روستایی و مناطق محروم، دولت مکلف شد ۲ همت اوراق مالی اسلامی منتشر کند و برای مقاوم سازی، بهسازی و نوسازی مدارس، مبلغ ۳ همت اوراق تصویب گردید. همین طور مصوب شد برای مقاوم سازی دانشگاه ها و تامین تجهیزات آنها ۲ همت اوراق مالی اسلامی منتشر شود.
زارع عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی نیز مکلف شد که پرونده مالیاتی مراکز درمانی مربوط به عملکرد سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ را تا اختتام ۱۴۰۱ رسیدگی و درآمد ناشی از آنرا به حساب خزانه واریز نماید. همین طور از آنجائیکه دولت به تامین اجتماعی بدهکار است، مکلف شد در اجرای قانون برنامه ششم توسعه، مبلغ ۹۰ همت سهام شرکت های بورسی و غیربورسی خودرا بابت پرداخت بدهی به سازمان تامین اجتماعی و تامین اجتماعی نیروهای مسلح واگذار کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ در ارتباط با حق الامتیاز و حق السهم دولت از کاربرهای ارائه دهنده مخابراتی، اظهار داشت: این حق الامتیاز مخابراتی به میزان ۲ درصد افزایش پیدا کرد که درآمد آن به حوزه های فرهنگی اختصاص پیدا خواهدنمود.
پروژه های مناطق کم برخوردار روستایی و شهری از مالیات و عوارض معاف شدند
زارع بیان کرد: تمامی پروژه ها و طرح های زودبازده و عام المنفعه که توسط گروههای جهادی و بسیج سازندگی در مناطق کم برخوردار روستایی و شهری اجرائی می شود، از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض معاف شدند و واردات آمبولانس و مواردی که در قانون بودجه آمده از پرداخت حقوق ورودی و گمرکی معاف شد.
وی با اعلان اینکه بااینکه دولت توجیهاتی برای حذف ارز ترجیحی آورده است، اما هنوز نمایندگان قانع نشده اند و طبق مصوبه کمیسیون تلفیق فعلا درآمدهای ارزی دولت با نرخ ETS باید محاسبه شود، گفت: اما تعدادی از عزیزان دغدغه واردات دارو و سلامت مردم را دارند و ان شاءالله تصمیم نهایی برای میزان ارز واردات کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۱ گرفته خواهد شد که باید در صحن علنی هم مصوب شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ درباره ارقام مشخص شده برای یارانه گندم و دارو، اظهار داشت: جمع یارانه ای که دولت برای گندم، دارو و نهاده های دامی در نظر گرفته ۲۵۰ هزار میلیارد تومان می شود، اما چون زیرساخت های بن کالاهای آن فراهم نیست، پیشنهاد دولت این است که چند ماه اول بصورت نقدی پرداخت گردد، البته هنوز به نتیجه واحد نرسیده ایم.
زارع افزود: احتمالاً باید مبالغ بیشتری برای این مهم در نظر گرفت و مابه التفاوت بین ارز ترجیحی و نیمایی وجود دارد که باید از جیب دولت پرداخت و برای مردم جبران شود و ان شاءالله در این خصوص کمیته مشترکی بین دولت و مجلس تشکیل خواهد شد و باتوجه به خط قرمزی که برای آرامش معیشتی مردم و جبران قیمت کالاهای اساسی داریم، تصمیم نهایی را خواهیم گرفت.
وی درباره برنامه مکتوب دولت نیز گفت: یک برنامه غیررسمی توسط سازمان برنامه و بودجه به مجلس ارائه شده، اما دولت باید بصورت رسمی این برنامه را در قالب نامه عرضه نماید، هر چند هنوز این کار را نکرده است و شاید برنامه غیررسمی ارائه شده فقط برای آمادگی ذهنی اعضای کمیسیون تلفیق ارائه شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد: ما منتظریم دولت برنامه رسمی خودرا هر چه سریعتر ارسال نماید تا مشخص شود حالا که ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرده، چگونه می خواهد آنرا جبران کند.
زارع با اشاره به حذف ردیف های مربوط به وام ازدواج در لایحه بودجه ۱۴۰۱، اظهار داشت: پیشنهادهایی برای تنفیذ تبصره های ۱۶ و ۱۸ توسط نمایندگان ارائه شده است، پس بنظر می رسد باتوجه به این پیشنهادات، این دو تبصره تنفیذ شوند.
منبع: namna.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب