بازگشت ناوگروه نیروی دریایی سپاه به آب های سرزمینی ایران
به گزارش خبرگزاری نام، با اعزام ناوگروه های مستقل، ایران حالا در کنار نیروی دریایی ارتش، از راه نیروی دریایی سپاه هم توان حضور طولانی مدت و محافظت از منافع راهبردی خویش را در آب های آزاد به معرض نمایش گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری نام به نقل از خبر آنلاین، ناوگروه شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از بیشتر از ۵۷ روز دریانوردی، با استقبال فرمانده این نیرو وارد آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شد.
بنابر روایت فارس، این ناوگروه با سفر به آفریقای جنوبی در رزمایش بریکس شرکت کرد و این هشتمین ناوگروهی بود که از جانب نیروی دریایی سپاه به اقیانوس ها اعزام شده است.
نزدیک به سه روز از بازگشت این ناو از مأموریت طولانی مدت دریانوردی می گذرد؛ مأموریتی که تقریبا نیمی از کره زمین را دربر گرفت.
در این عملیات، حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ مایل دریایی پیموده شد که معادل تقریبا ۱۸ هزار کیلومتر است. ناو شهید مهدوی در چارچوب ناوگروه ۱۰۳ جمهوری اسلامی ایران، همراه با ناوشکن نقدی و ناو بندر مکران از نیروی دریایی ارتش، برای اولین بار توانست یک دریانوردی طولانی مدت را برای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ثبت برساند. این ناوگروه با حاضر شدن در رزمایش بریکس در جنوب آفریقا، قدمی مهم در توسعه حضور فرامنطقه ای ایران برداشت.
این مأموریت، اولین حضور دریایی سپاه در نیمکره جنوبی و همینطور تجربه دریانوردی در اقیانوس اطلس بود. در جریان این سفر، افسران نیروی دریایی سپاه با شرایط سخت جوی و امواجی با طولی نزدیک به ۲۰ متر روبرو شدند. همینطور رول ۴۰ تا ۴۱ درجه ای برای اولین بار در تاریخ نیروی دریایی مقتدر سپاه تجربه شد.
ناو شهید مهدوی قابلیت حمل تعداد زیادی پهپاد شناسایی و انهدامی را دارد و به سامانه های پرتاب موشک های کروز با برد حدود ۱۰۰۰ کیلومتر مجهز است. به این دلیل، این ناو در عمل به عنوان یک پایگاه شناور دریایی برای پشتیبانی از ناوگان هجومی نیروی دریایی سپاه شمرده می شود.
یکی از افسران نیروی دریایی سپاه در این زمینه می گوید: «دیگر هیچ یک از آب های جهان دور از دسترس ما نیست و ما هر لحظه منتظر ابلاغ فرمان از جانب فرمانده کل قوا هستیم تا در هر نقطه ای از کره آبی زمین حضور یابیم.»
با اعزام ناوگروه های مستقل، ایران حال در کنار نیروی دریایی ارتش، از راه نیروی دریایی سپاه نیز توان حضور طولانی مدت و صیانت از منافع راهبردی خویش را در آب های آزاد به معرض نمایش گذاشته است؛ از اقیانوس هند گرفته تا تنگه باب المندب و تنگه مالاکا که از مهم ترین گذرگاه های راهبردی جهان به شمار می روند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه، سردار علیرضا تنگسیری نیز در این خصوص گفت: «دشمنان بدانند این فرزندان ملت که با اراده ای استوار به فرمان رهبرشان اقیانوس ها را می شکافند، چه ارتش قهرمان و چه سپاه پاسداران دارای اراده ای فولادین و ایمانی راسخ هستند و تنها از خداوند متعال هراس دارند.
به اجمال، در این عملیات، حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ مایل دریایی پیموده شد که معادل تقریباً ۱۸ هزار کیلومتر است. با اعزام ناوگروه های مستقل، ایران حال در کنار نیروی دریایی ارتش، از راه نیروی دریایی سپاه نیز توان حضور طولانی مدت و صیانت از منافع راهبردی خویش را در آب های آزاد به نمایش گذاشته است؛ از اقیانوس هند گرفته تا تنگه باب المندب و تنگه مالاکا که از مهم ترین گذرگاه های راهبردی جهان به شمار می روند.
منبع: namna.ir
این مطلب نام را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان نام در مورد این مطلب