ظهره وند در گفت وگو با خبرگزاری نام:

نگاه مجلس آینده باید به منافع و مصالح ملی باشد

نگاه مجلس آینده باید به منافع و مصالح ملی باشد

به گزارش خبرگزاری نام، یک نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: از آنجاییکه تحزب در مجلس ما جواب نمی دهد، در مجلس آینده باید نگاه ها متمرکز بر منافع و مصالح ملی باشد.



به گزارش خبرگزاری نام به نقل از مهر، ابوالفضل ظهره وند یکی از کاندیدای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم است. متن گفتگوی این داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی با خبرگزاری مهر به شرح زیر است:
اعضای امنا پیشبینی می کردند که تعداد قابل توجهی از کاندیدای آنان در انتخاباتی که برگزار شد، رای بیاورند و تعداد قابل توجهی هم به دور دوم راه پیدا کنند؟
بله. پیشبینی می شد با این نگاه که اگر مشارکت هر چقدر بالاتر برود شانس جبهه هایی که شکل گرفته همچون امنا، بیشتر خواهد شد. یعنی هم هدف این بود که مشارکت افزایش یابد و هم این امر باعث می شد کاندیداهای جبهه مقابل که جبهه های مختلفی است، شانس بیشتری داشته باشند که در عمل هم این ثابت شد یعنی حتی آنها که دور اول نیامدند مثل من از ۲۳ به ۱۹ رسیدم یعنی بالاتر رفتم و اساسا اگر سطح مشارکت بالاتر بود من شاید هم وارد مجلس شده بودم و هم رتبه بالاتر کسب می کردم. این بستگی به میزان حضور مردم داشت.
یکی از اهداف صدور فهرست توسط جبهه های مختلف افزایش مشارکت بود؟
افزایش مشارکت که خواست و نظر مقام معظم رهبری بود و ارتباطی که دوستان با مبحث امنیت می دیدند یعنی سطح مشارکت بالاتر تقویت امنیت ملی بود، همینطور روش گذشته را همه نقد داشتند و دارند یعنی دوره خاندان سالاری و پدرخواندگی و چنار دیدن و پاجوش و غیره گذشته است. شاید بخش عمده ای از مشکلات کشور و ایستایی شیعه از این نگرش به جامعه، به مهندسی اجتماعی و به گردش نخبگانی است. به همین خاطر بود که من دیدم تمام دوستانی که به شکلی در زمینه سیاست دستی داشتند یا حزبی تشکیل داده بودند، همه با این رویکرد در صحنه آمدند و من هم تنها در هیأت امنا نبودم، در فهرست های گوناگونی بودم و با همین نگاه از من دعوت کرده بودند.
به نظر شما اعضای امنا باردیگر برای دور دوم هم جمع می شوند؟
بله. جمع هستند.
برنامه چیست؟
برنامه اینست قوی در صحنه حاضر شوند و فصل مشترک زیادی با سایر جبهه ها دارند، همانطور که در دور قبل هم فهرست مشترک دادند، این دفعه هم همین اتفاق می افتد.
پس فهرست حتمی است؟
بله. حتمی است.
به عقیده شما اولویت های مجلس آینده باید در چه چیزی باشد؟ یک نماینده ای که وارد مجلس دوازدهم می شود باید چه چیزهایی را بیشتر مدنظر خود قرار دهد؟
تحزب در مجلس ما جواب نمی دهد چون احزاب کلاً رنگ و بوی مشخصی در چرخش ها و گردش های سیاسی در کشور ندارند. احتمالا باید نگاه متمرکز بر منافع و مصالح ملی شود و قانون را اگر وضع می کنند با رویکرد منافع و مصالح ملی باشد و از برخوردها و پیگیری های بخشی و شهرستانی زیربخشی باید اجتناب شود. کسری کارها است که در ارتباط با استانداری ها، شوراهای محلی است و جایگاه مجلس این نیست.
در بعد نظارتی و هم در بعد تقنینی باید نگاه کلان ملی باشد و دریافت نمایندگان از مفاهیم ملی خود یک مقوله ای است چون تجربه کاری من در این ۴۰ سال در سیاست خارجی بود و این حوزه خاستگاه پیگیری ملاحظات امنیت ملی است، باید این گونه باشم. در اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعی باید این نگاه پررنگ باشد و غلبه داشته باشد. ارتباط مستقیم با مردم و این که وقتی ضعف ها و مشکلات را می بینیم چگونه می توانیم چاره اینها را در شکل قانون دربیاوریم؟ ضمن این که این قوانینی که تولید می شود باید متأثر از آن سیاست های کلی باشد که مقام معظم رهبری ابلاغ می کنند چون نگاه ایشان باز نگاه کلان ملی است.
وقتی این صورت گرفت یعنی ارتباط وثیق بین قوانین و موضوعات تقنینی باشد و تحقق آن مطالباتی که در شکل سیاست های کلان ابلاغ می شود که در واقع همان سیاست های است که مردم می خواهند چون امام جامعه زبان مطالبه گر مردم است. ازاین رو یک مجلس مردمی و انقلابی باید متمرکز روی عملیاتی کردن مطالبات مقام معظم رهبری یا مطالبات ملی که این به نظر من کار انجام نشده نیست ولی نباید اجازه داد ملاحظات جناحی و جریانی و بخشی روی این مأموریتی که نمایندگان دارند، سایه بیندازد.
نمایندگان باید روی چه موضوع هایی باید بیشتر کار کنند؟
ایران بعنوان کشور انقلابی، بعنوان کشوری که دارای استراتژیک است و سیاست کلان نه شرقی و نه غربی را دنبال می کند، یک زیستار و یک پارادایم جدید را معرفی می کند ازاین رو در مهندسی اجتماعی هم باید این ملاحظات رعایت شود.
آیا قوانینی وجود دارد که صادرات را پشتیبانی کند که به بهانه تنظیم بازار دائماً کمر آن شکسته نشود؟ آیا مساله خام فروشی و اساساً جایگاهی در این نگاه دارد؟ این که نفت را بفروشیم و با چه مصیبتی دار بددست بیاوریم و باردیگر دلار را به سادگی پخش نماییم تا از کشور بیرون برود و در نهایت تورم و رسوب کند و تولید پولی که ضعیف شده است رسوب کند؟ ما هم اکنون خوشحال هستیم رشد چاپ پول و نقدینگی ۲۵ درصد است. این میزان وحشتناک است! اگر می خواهیم این را با آرمان ها مقایسه نماییم وحشتناک است، اما در قیاس با ۴۰ درصد دوره قبل مقایسه نماییم یک پیشرفت است. باید از این رویکرد خارج شویم و وارد نگاهی شویم که بخاطر آن انقلاب کردیم.
ترکیبی که تابحال وارد مجلس شدند و نمایندگانی که تعدادی وارد مجلس شدند با نگاهی که به اینها دارید، این انگیزه را در آنها می بینید که این اتفاقات مثبت رقم بخورد؟
افرادی هستند. یکی از مواردی که در این مجلس دوستان در جبهه های جدید در دستور کار گذاشتند مبحث شفافیت است. هر چقدر بتوانیم بستر شفافیت را فراهم نماییم، این امکان به شهروندان می دهد که سره را از ناسره بهتر بشناسند که وقتی می خواهند در پای صندوق رای بروند باردیگر از هم سوال نکنند یا لیستی عمل نکنند یعنی بتوانند با بصیرت و شناخت عملکرد طرفی که بایسته این کار است پای صندوق های رای بروند.
یک گام به نظرم مثبتی بود که در این دوره صورت گرفت. همچون در جبهه خودی که می رفتند اصولگرا و انقلابی هستند سیاق گذشته را بهم زدند و این کار شجاعانه ای بود، کار خوبی بود. درست است که شاید از نظری بررسی نمایند و بگویند سطح مشارکت نسبت به دوره قبل پایین بود در تهران تقریبا برابر است، حتی شاید در کشور! اما به نظر این اتفاق مثبت را که انتخاب نسبتاً آگاهانه تر نسبت به قبل بود در مجلس جدید انتظار داریم به مردم برسد و این را برای دوره بعدی تجربه کنند و بعد شفافیت باعث خواهد شد.
در این دوره پیشبینی می کنید شفافیت به تصویب برسد؟
اگر به تصویب نرسد مجبور می شوند این کار را کنند یعنی کسانی مثل من هستند که اگر وارد شویم، می گویم چه چیزی دارم و چه چیزی ندارم، چه تصمیمی گرفتیم و چه کسانی موافق و چه کسانی مخالف هستند.
اگر تصویب نشود شما این عمل می کنند؟
کسانی هستند که این عمل شفافیت را انجام می دهند، می خواهد تصویب شود یا نشود! چیزی گرفتیم، دستوری دادیم، شنیدیم، لابی برای کسی کردیم، سفارش ای کردیم و هر اتفاقی بیفتد این را جزو حلقه مفقوده ای می دانیم که باید این حلقه مفقوده را تکمیل نماییم.
به نظر شما چه تعدادی مجدد شانس ورود به مجلس را دارند؟
من فکر می کنم که در این دوره نسبتاً بد نبود! نسبت به جناح مقابل وضعیت بد نبود. فکر می کنم این دفعه هم همان تعداد همکاری سایر جبهه ها را داریم چون فصل مشترک می شود. همان چیزی که امنا چیده تقریبا در ۳-۲ جبهه دیگر که سراغ دارم هم اکنون رایزنی می شود که بعنوان فصل مشترک باشد چون قرار نیست زیاد پراکنده کاری صورت گیرد. همان کسانی که بالاترین رای را آوردند. هم اکنون ارزیابی مجدد روی عملکرد، سوابق، قابلیت و نقشی که می توانند ایفا کنند، انجام می دهند. این رایزنی صورت می گیرد و فکر می کنم تعداد این افراد مشابه همین دوره قبل و قدری بیشتر شود.
چه برخی از فهرست امنا در دوره دوم هستند؟
الان از این ۱۶ نفری که وارد شدند فکر می کنم تقریبا امنا با این تعدادی که فعلا در استندبای هستند، ۱۳ نفر جور شده باشند. ۱۳ نفر با تعدادی که داخل شدند.
الان برای دور دوم حدود ۱۵-۱۴ نفر هستند؟
بله. من پیشبینی ۱۴-۱۳ نفر دارم که وارد مجلس شوند.
فصل مشترک از افرادی که داخل فهرست امنا نبودند اضافه می شوند؟
چون جبهه هایی می روند که از امنا و حتی شورای ائتلاف هستند. هم اکنون یک عده ای نسبت به روش پدرسالاری که صورت گرفت، معترض هستند. خود اینها تمایل دارند در این سمت باشند. بنابراین یک برآیندی از نیروهایی که از نظر دیدگاهی به هم نزدیک هستند و همانطور که بخشی از امنا در ارتباط با ائتلاف بودند و بیرون آمدند چند جبهه دیگر هم سراغ دارم که تا پیش از ریختن آرا به صندوق جزو ائتلاف بودند و هم اکنون جبهه خویش را جدا کردند.
از شورای ائتلاف جدا شدند و می خواهند وارد امنا شوند؟
نه که بخواهند وارد امنا شوند بلکه با امنا یا بامداد نو و دیگران رایزنی می کنند. مهم دیدگاه مشترک است. منافع خاصی را نه برای کاندیدا مطرح نمودند و نه تعهد خاصی از کاندیداها گرفتند و نه انتظار خاصی را مطرح نمودند یعنی نقطه مشترک آنها اشتراک دیدگاهی است. این اشتراک دیدگاهی، نگاهی و گفتمانی سبب شده انسجام بهتری داشته باشند. تقریبا وضع آنها خوب است یعنی من تمام جریانات سیاسی را که از این دوستان دعوت می کنم، می بی نم هیچ کسی مطالبه ای جز خدمت ندارد و جز این که تلاش کنند اصلح را انتخاب کنند. از خود افراد می پرسند که نظر شما در رابطه با این افراد چیست.
خیلی قشنگ کار می شود فلذا من دورنما را بهتر از آن روشی که شانا و دیگران می خواستند دنبال کنند می بی نم. امید داریم هر چه خیر و صلاح است اتفاق افتد، حضرت آقا هم پالس ها و علائمی که دیدند باعث شد خوشحال باشند و بگویند این اتفاق شیرین بود برخلاف آن چه برخی انتظار داشتند و اگر این مجلس با این رویکرد به نظر من شکل گیرد و بشود از یکسری اتفاقاتی که شاید برخی را نگران می کند، عبور نماییم، تصور می کنم مردم از این مجلس راضی خواهند بود.


منبع:

1403/02/13
13:31:29
0.0 / 5
145
تگهای خبر: ابلاغ , امنیت , برنامه , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام