مخبر:

ارتقا روابط اقتصادی پشتوانه روابط سیاسی ما با دنیاست

ارتقا روابط اقتصادی پشتوانه روابط سیاسی ما با دنیاست

خبرگزاری نام: به گزارش خبرگزاری نام، معاون اول رئیس جمهور دیپلماسی فعال و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای جهان را نقطه قوت دولت سیزدهم خواند و اظهار داشت: ارتقا روابط اقتصادی پشتوانه روابط سیاسی ما با دنیاستم.



به گزارش خبرگزاری نام به نقل از مهر، محمد مخبر در این گردهمایی که در وزارت امور خارجه و با حضور سفرا، روسای نمایندگی ها و تعدادی از مسؤلان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اضافه کرد: در بستر سیاست خارجی دولت سیزدهم، فضای همکاری و تعامل ایران با کشورها کاملا متفاوت و متحول شده است که میتوان با قدرت بر سر منافع ملی کشور با سایر کشورها مذاکره و چانه زنی کرد و بدین منظور باید سفرای ایران از استعدادها و ظرفیتهای داخلی کشور در حوزه های مختلف کاملا آگاه باشند تا بتوانند در کشورهای محل مأموریت خود برای بخش خصوصی و طرف خارجی جذابیت و علاقه مندی اقتصادی ایجاد کنند.
معاون اول رئیس جمهور همینطور بر لزوم ایجاد بسترها، امکانات و ملزومات مورد نیاز سفارتخانه های ایران در کشورهای خارجی برای پیگیری سیاست ها و دیپلماسی اقتصادی دولت مردمی تصریح کرد و اظهار داشت: باید با تشکیل هماهنگی و همکاری بین دستگاههای مختلف اداری و اجرایی کشور مسیر برای ارزآوری و فرصت سازی اقتصادی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی در سایر کشورها هموار شود.
وی ضمن اشاره به این که اولویت مباحث اقتصادی، رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم است، خاطرنشان کرد: در گذشته سفارتخانه های کشور بیشتر نقش سیاسی خویش را ایفا می کردند و به نقش اقتصادی سفارت ها کمتر توجه شده اما حالا سفارتخانه ها و سفرای ایران ابزار اصلی و مهم در جهت جهش اساسی اقتصادی کشور هستند.
مخبر تصریح کرد: از سفارت های ایران انتظار می رود تا تفاهمات و توافقات سفرهای خارجی رئیس جمهور و همینطور مقامات کشورهای دیگر به ایران را با قوت پیگیری کنند تا مانعی بر سر اجرای این تفاهمات باقی نماند.
معاون اول رئیس جمهور همینطور ضمن اشاره به تغییرات جدی و جدید در زمینه بین الملل و معادلات سیاسی بین کشورها در دو سال قبل تصریح کرد: هژمونی و نفوذ اقتصادی دلار و سیاست های خارجی آمریکا نسبت به گذشته افول قابل توجهی داشته است و این کشور دیگر نمی تواند همانند گذشته و به واسطه حاکمیت دلار، مسائل و مشکلات اقتصادی خویش را با کمترین هزینه حل و فصل کند و بار مسائل خویش را بر دوش دیگر کشورها بیندازد.
وی همینطور اهمیت دلار زدایی از سیستم اقتصادی کشورها را خاطر نشان ساخت و اظهار داشت: استقبال از ایده جمهوری اسلامی ایران برای دلارزدایی در اتحادیه پایاپای آسیایی که هفته گذشته با حضور مسؤلان بانک مرکزی کشورهای عضو در تهران برگزار شد، نشان داده است که در وضعیت جدید کنونی باید در دیپلماسی و مأموریت های سیاست خارجی کشور هم تفاوت های اساسی ایجاد شود.
مخبر در ادامه به دستاوردها و موفقیت های دولت در مدیریت کشور اشاره نمود و پیشرفت چشم گیر در توسعه اقتصاد دریا، تعریف و آغاز عملیات اجرایی شش خط انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی، طراحی ۳۰ شهر ساحلی مولد کشاورزی، مسکونی و پایین دستی پتروشیمی، ساخت پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای و ۸ پالایشگاه متوسط و کوچک با ظرفیت ۱۵ میلیون تن تولید پتروشیمی را همچون اقدامات و دستاوردهای دولت در خلال ۲۱ ماه گذشته برشمرد.
وی اضافه کرد: بحث ترانزیت مزیت مهم کشور است که اگر خط ریلی رشت آستارا و کریدور شمال جنوب در دو سال قبل آغاز نمی شد اساسا سایر کشورها خط های جایگزین معرفی می کردند و هم اکنون به مرحله ای رسیده ایم که کشورهای منطقه جهت شرکت در کنسرسیوم خط مستقیم شمال جنوب که ظرفیت جابجایی ۲۰۰ میلیون تن بار را دارد با جمهوری اسلامی ایران مذاکرات فشرده ای انجام می دهند.
مخبر عنوان کرد: در کریدور شرق به غرب هم تکمیل خط آهن زاهدان چابهار و خرمشهر بصره برای اتصال به کریدورهای مهم ریلی همسایگان شرقی و غربی شروع شده که با تکمیل ۲۰ کیلومتر خط ریلی خرمشهر به بصره به کشورهای حوزه مدیترانه متصل می شویم.
معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به دیگر اقدامات دولت همانند تولید ۶ هزار مگاوات برق در کشور، زیر پوشش قرار دادن تمام اقشار مردم در بیمه سلامت، پرداخت ۹۰ درصد از هزینه های ناباروری، خرید هواپیما و لوکوموتیو تصریح کرد: علیرغم این اقدامات اما برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی به سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری نیاز داریم که بخشی از آن با مشارکت و همراهی ظرفیتهای داخلی قابل تأمین است اما بخش دیگری از این میزان سرمایه گذاری بسته به نقش پررنگ سفارتخانه های ایران در سایر کشورها و جلب مشارکت و تأمین مالی سرمایه گذاران خارجی دارد و در این خصوص باید نقش و مأموریت های اساسی وزارت خارجه و سفارتخانه ها در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور مشخص و پررنگ شود.
مخبر همینطور در این جلسه در پاسخ به سوالات و خواسته های بعضی از روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور پاسخ داد.
وی ضمن اشاره به درخواست یکی از سفرا در مورد تشکیل ستاد آفریقا خاطرنشان کرد: تابحال نتوانسته ایم از فرصت اقتصادی این قاره، همانند حوزه های فعال فرهنگی و سیاسی استفاده نماییم که در این حوزه برگزاری مجدد ستاد آفریقا در دستور کار قرار دارد.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به دغدغه سفرا در زمینه لزوم هماهنگی در دستگاههای دولتی در داخل کشور با وزارت خارجه برای پیشبرد سیاست های تجاری، مالی و اقتصادی تصریح کرد: با عنایت به نیاز کشور در قسمت اقتصادی و قوی تر شدن معاونت اقتصادی در وزارت خارجه کوشش برای ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اقتصادی و وزارت خارجه برای پیگیری سیاست های اقتصادی دولت حائز اهمیت می باشد.
وی همینطور افزود: پشتوانه ارتباطات اقتصادی و روابط بخش خصوصی کشورها زمینه ای محکم برای بهبود روابط سیاسی است که در این حوزه باید با فعال تر کردن بخش خصوصی و افزایش مراودات اقتصادی، روابط سیاسی دوستانه با کشورهای مختلف را حفظ و عمیق تر کرد.
همچنین در این جلسه سفرای ایران به تشریح مطالب، نکات و درخواست های خود شامل ضرورت هماهنگی داخلی در برای کمک به دستگاه دیپلماسی، توجه به قاره آفریقا و آمریکای لاتین به عنوان فرصت اقتصادی و سرمایه گذاری، هماهنگی فرابخشی در طرح های اقتصادی وزارت خارجه، تقویت دیپلماسی عمومی، توجه به مناطق آزاد، پر رنگ شدن نقش کمیسیون های مشترک، جذب سرمایه گذاری خارجی و اجرایی شدن هرچه سریع تر مذاکرات و توافقات اقتصادی ایران با سایر کشورها پرداختند.


منبع:

1402/03/06
15:11:31
0.0 / 5
388
تگهای خبر: حكم , دولت , مجلس , نمایندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام