میوه مفید برای سلامت قلب زنان
خبرگزاری نام: مطالعه جدید در دانشگاه دیویس کالیفرنیا نشان میدهد انبه، فشار خون و کلسترول زنان را بعد از یائسگی به میزان قابل توجهی کم می کند.
به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، مطالعه جدید از طرف متخصصان علوم پزشکیِ دانشگاه دیویس کالیفرنیا نشان میدهد که مصرف روزانه حدود دو وعده انبه (۳۳۰ گرم یا حدود ۱.۵ پیمانه) به مدت دو هفته، چند شاخص فشار خون را (در کوتاه مدت) و همین طور کلسترول کلی و کلسترول بد (ال دی ال) ناشتا را در زنان سالم بعد از یائسگی به میزان قابل توجهی می کاهد.
دوران یائسگی که زنان ممکنست تا ۴۰ درصد از عمرشان را در آن طی کنند، مرحله ای از زندگی است که در آن خطر بیماریهای قلبی به میزان شایان توجهی بیشتر می شود.
کاهش این فاکتورهای خطرزا به این صورت بود که دو ساعت بعد از خوردن انبه، فشار خون سیستولیک (عدد بالا در اندازه گیری فشار خون) شرکت کنندگان در حالت درازکش حدود شش واحد (۶.۳ میلی متر جیوه) و فشار خون میانگین شریانی (MAP) نیز ۲.۳ میلی متر جیوه کمتر شد.
علاوه بر این، مصرف روزانه انبه به مدت دو هفته موجب کاهش حدود ۱۳ واحدی کلسترول کلی (۱۲.۹ میلی گرم در دسی لیتر) و کاهش تقریباً ۱۳ واحدی ال دی ال (۱۲.۶ میلی گرم در دسی لیتر) شد.
به گزارش ایندیپندنت، دکتر رابرتا هولت، متخصص دانشگاه دیویس و نویسنده همکار این مطالعه می گوید: زنان بعد از یائسگی با تغییرات متابولیکی خاصی مواجه می شوند که می تواند خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد. نتایج ما به شناسایی راهکارهای غذایی هدفمند مانند مصرف روزانه انبه تازه برای مساعدت با این گروه در معرض خطر و پشتیبانی از سلامتی قلب و کاهش احتمالی خطر بیماریهای مزمن کمک می نماید.
بگفته دکتر هولت، عواملی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی هستند و رژیم غذایی غنی از مواد مغذی شامل میوه های تازه مثل انبه، مدت هاست که به عنوان راهی موثر برای کاهش این خطرات شناخته شده است. این مطالعه نشان میدهد در بعضی گروههای جمعیتی حتی تغییرات کوتاه مدت مثل مصرف روزانه انبه تازه هم می تواند بر کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای مزمن تاثیری مشهود داشته باشد.
دکتر هولت می گوید برای زنان یائسه و سایر افرادی که نگران سلامتی قلب و سوخت وساز بدن خود هستند، انبه راهکاری طبیعی، شیرین و سرشار از مواد مغذی است که هم زمان موجب بهبود فاکتورهای سلامت قلب شود و از مصرف قندهای افزوده نیز جلوگیری می کند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب