مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد
تهیه نقشه شاخص تعیین سطح حفاظت و میزان مجاز برداشت از خدمات اکوسیستمی
به گزارش خبرگزاری نام، مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: برمبنای شاخص سازی بوسیله نسبت عرضه و تقاضای خدمات اکوسیستمی، در حدود ۹۰ درصد از پهنه کشور، میزان خدمات اکوسیستمی عرضه شده پاسخگوی تقاضا برای این خدمات نیست.
به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا الناز کیوانی اظهار داشت: به دنبال تشدید تغییرات اقلیمی، رخداد بلایای طبیعی و با افزایش فشارهای ناشی از فعالیتهای انسانی بر محیط زیست، نسبت عرضه و تقاضای خدمات اکوسیستمی به یکی از شاخصهای مدیریتی مهم در تعیین سطح حفاظت و میزان مجاز مصرف این خدمات تبدیل گشته است.
مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: کاهش موجودی و عرضه خدمات اکوسیستمی می تواند نتایج منفی شدیدی بر زندگی انسان ها و پایداری محیط زیست داشته باشد. ازاین رو، تعیین استراتژی های ملی جهت محافظت از خدمات اکوسیستمی، بعنوان یک سرمایه ملی، امری ضروری در جهت تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» و «مردمی سازی اقتصاد» به حساب می آید.
وی تاکید کرد: حفظ کارکردها و خدمات اکوسیستمی هم مانند سایر موضوعات محیط زیستی ماهیتی جهانی دارد و متأثر از وضعیت اکوسیستم های جهان و رویکرد سایر کشورها در این حوزه می باشد و اهداف حفاظتی مورد نظر با همکاری و تلاش مشترک تمام کشورها محقق می شوند.
مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست در محافظت از منابع محیط زیست و اقدام این سازمان در تعیین ارزش پولی خدمات اکوسیستمی در بیشتر از ۶۰ درصد از مساحت کشور اظهار داشت: به منظور تکمیل مطالعات اخیر و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، کمی سازی مکانی (نقشه سازی) عرضه و تقاضای ۱۱ خدمت اکوسیستمی در چهار دسته عملکردی انجام شد.
کیوانی در تشریح گام دوم طرح تحقیقاتی اجرا شده اظهارکرد: با استفاده از روش های تلفیق عرضه و تقاضای خدمات اکوسیستمی، نقشه نسبت عرضه و تقاضای خدمات اکوسیستمی منتخب، بعنوان شاخص تعیین سطح حفاظت و میزان مجاز استفاده از خدمات اکوسیستمی در سطح ملی، استانی و شهرستان های کشور تهیه شد که ضروریست مبنای بهره برداری اصولی از خدمات اکوسیستمی قرار گیرد.
مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به سخنان رئیس جمهوری در همایش هوای پاک بر مبنای عدم همخوانی منابع و مصارف در کشور اظهار داشت: بر مبنای نقشه شاخص تعیین میزان قابل برداشت از خدمات اکوسیستمی منتخب، در حدود ۹۰ درصد از پهنه کشور، میزان خدمات اکوسیستمی عرضه شده پاسخگوی تقاضا برای این خدمات نیست و تنها در پنج درصد از پهنه کشور امکان بهره برداری از خدمات اکوسیستمی وجود دارد. این آمار نشان دهنده ضرورت برنامه ریزی صحیح و مدیریت جامع در این حوزه می باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، کیوانی با کاربردی دانستن نتایج کمی این مطالعه اظهارکرد: شاخص به دست آمده، ضمن واقعی کردن تحلیل هزینه فایده طرح های توسعه، مسیر اتخاذ تصمیم های صحیح و به هنگام و ارائه برنامه های مدیریت مشارکتی در محافظت از عرصه های محیط زیستی را با هدف حفظ پایداری محیط زیست را هموار می کند.
منبع: namna.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب