جهانگیری:

۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای كالاهای اساسی تخصیص یافته

۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای كالاهای اساسی تخصیص یافته

به گزارش خبرگزاری نام معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: ۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالاهای اساسی در ۶ ماه نخست سال آینده تخصیص یافته است.



به گزارش خبرگزاری نام به نقل از مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه تأمین کالاهای اساسی با تشکر از بانک مرکزی برای تأمین ده میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۹ به اختصاص شش میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰، اظهار داشت: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از این اعتبار برای واردات دارو و تجهیزات مورد نیاز بخش بهداشت و درمان و مابقی به وزارت خانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت برای تهیه کالاهای اساسی تخصیص یافته است.
معاون اول رئیس جمهور ضمن قدردانی از عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مبحث مقابله با کرونا، از مسؤلان این وزارت خانه خواست تا با حساسیت نسبت به تهیه دارو بخصوص برای بیماران خاص هم اهتمام ویژه ای داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه با برنامه ریزی های انجام شده نباید کمبودی در بازار داروی کشور وجود داشته باشد، خاطرنشان ساخت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید این اطمینان را به جامعه بدهد که داروهای مورد نیاز مردم تحت هر شرایطی تأمین خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به گزارش دستگاههای ذیربط در مورد تولید، توزیع و قیمت روغن در بازار، اظهار داشت: با عنایت به افزایش تولید و توزیع و هم ذخایر روغن در کشور، نهادهای متولی باید با آگاهی بخشی و استفاده از همکاری رسانه ها، فضای روانی بوجود آمده که منجر به خرید بیش از اندازه و احتکار کالا می شود را از بین ببرند.
جهانگیری ضمن اشاره به اجماع نظر همه مسؤلان کشور برای تخصیص ارز به کالاهای اساسی و هم دستور رئیس جمهور در خصوص لغو یک مصوبه در مورد افزایش تعرفه واردات روغن، عنوان کرد: البته این شرایط به دنبال برخی تنش های روانی بوجود آمده است اما هیچ منطق و دلیلی برای کمبود روغن در کشور وجود ندارد.
وی با تکیه بر لزوم نظارت و رسیدگی دقیق سازمان پشتیبانی از مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات بر بازار و پرونده های تخلفاتی، از استانداران کشور بخصوص استانداران استان های مرزی کشور خواست با رصد و نظارت دقیق، مبحث قاچاق روغن را با عنایت به افزایش قیمت جهانی این محصول در دستور کار خود قرار دهند.
جهانگیری با تکیه بر اهمیت تنظیم بازار شب عید و تأمین مایحتاج مردم در روزهای نوروز و ماه مبارک رمضان، به مشکلات مردم در تهیه مرغ با قیمت مصوب اشاره نمود و اظهار داشت: طبق گزارش وزارت جهاد کشاورزی روند تولید این محصول رو به افزایش است و در ایام جاری هم سعی شده تا میزان عرضه این محصول در میادین میوه و تره بار افزایش یابد، باید با نظارت بیشتر بر نظام تولید و توزیع بازار به یک توازن برسید.
معاون اول رئیس جمهور با تکیه بر اینکه استانداران در ارتباط با قیمت مرغ موظف به همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند، خواهان مسئولیت و دخالت بیشتر این وزارت خانه در بحث توزیع و خرده فروشی و نظارت در بازار شد.
وی ضمن اشاره به دغدغه و نگرانی رهبر معظم انقلاب از افزایش قیمت میوه، از وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی بعنوان دستگاههای متولی که وظیفه تعادل بخشی به بازار میوه را دارند خواست تا با عنایت به برنامه ریزی های انجام شده برای تولید، انبار و توزیع میوه، تمام وقت و حتی در تعطیلات نوروز در بازار حضور داشته باشند.
جهانگیری اطلاع رسانی درباره بازارها و اطمینان بخشی به افکار عمومی نسبت به وجود کالاهای اساسی را در کشور در شرایط موجود موضوعی حائز اهمیت خواند و بر توزیع این کالاها با قیمت مصوب در همه استان ها و شهرستان ها تاکید نمود.
معاون اول رئیس جمهور همینطور از استانداران استان های مرزی خواست تا از راه بازارچه های مرزی و با کمک تعاونی های مرزی تسهیلات و شرایط لازم برای واردات کالاهای اساسی و میوه مورد نیاز مردم را فراهم نمایند، وزارت خانه های صمت و جهاد کشاورزی هماهنگی و نظارت نمایند.
در این جلسه که وزیر جهاد کشاورزی و معاونان وزارت خانه های صنعت، معدن و تجارت و هم وزارت بهداشت و درمان پزشکی حضور داشتند مقرر شد؛ واردات کالاهای اساسی که لیست آن از راه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می شود از راه مرزها به کشور آزاد شود.
افزایش تولید داخلی و توزیع گسترده کالاهای اساسی در مراکز خرید توأم با نظارت جدی تا آخر ماه مبارک رمضان و اطلاع رسانی دقیق از میزان ذخایر کالاها و استفاده از ظرفیت رسانه ها بخصوص رسانه ملی برای اطمینان بخشی از فراوانی کالاهای مورد نیاز مردم از دیگر مصوبات این جلسه بود.
در این جلسه شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به واردات دارو و هماهنگی های انجام شده با بانک مرکزی برای تخصیص ارز مورد نیاز، گزارشی از واردات واکسن کرونا، داروهای خاص و تجهیزات مصرفی بیمارستان ها عرضه و ابراز امیدواری کرد: با تخصیص ارز مورد نیاز بخش دارو در نیمه نخست سال آتی تلاش خواهیم کرد مشکلات در این بخش را به حداقل برسانیم.
مفتح، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با عرضه گزارشی در مورد ذخایر و واردات روغن و دانه های روغنی از افزایش تولید داخلی اطلاع داد و اظهار داشت: بخشی از کمبودها در بازار به علل روانی و احتکار کالا و ترس از انتظار تورمی رخ داده است که تلاش می نماییم به تدریج بازار را با کمک سایر دستگاه ها به تعادل برسانیم.
گیلانی پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی هم ضمن اشاره به افزایش میزان جوجه ریزی توسط مرغداران و توزیع دقیق خوراک طیور و نظارت کامل بر کار مرغداران اظهار داشت: هم اکنون در خیلی از استان ها بیشتر از نیاز بازار تولید مرغ داریم و در این حوزه تمام تلاش خویش را برای پاسخگویی به نیاز مصرف کنندگان به کار خواهیم بست.


منبع:

1399/12/17
23:28:21
0.0 / 5
942
تگهای خبر: پرونده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام