رئیس جمهور در جلسه هیات دولت:

نباید برخی تندروی ها در جامعه اجازه بروز پیدا كند، مردم به اندازه كافی با غصه و سختی مواجهند

نباید برخی تندروی ها در جامعه اجازه بروز پیدا كند، مردم به اندازه كافی با غصه و سختی مواجهند

به گزارش خبرگزاری نام رئیس جمهور با تاكید بر اینكه در سایه درس آموزی از ابا عبدالله حسین(ع) و حادثه كربلا، پیروزی نهایی از آن ملت ایران خواهد بود، گفت: امروز وظیفه اصلی همه مسئولان و كارگزاران نظام شامل دولتی و غیردولتی و ایستادن واقعی در كنار امام حسین(ع)، كوشش برای رفع مشكلات مردم و یادآوری عزت و صبوری در مقابل فشارهای حداكثری دشمنان به مردم است.


به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با اشاره به اینكه امروز در شرایطی هستیم كه درس آموزی از حادثه كربلا بیشتر از هر زمان دیگری لزوم دارد، اظهار داشت: منطق دشمن اعمال فشار حداكثری بر ملت ایران است همچنان كه در كربلا هم اعمالی انجام دادند كه صرفاً بر اساس فشار حداكثری و ظلم بیشتر بود و الا لشكر هزاران نفری در مقابل 72 نفر نیازی به بستن آب نداشت.
رئیس جمهور تصریح كرد: زمانی كه در جنگ صفین لشكر امیر المؤمنین علی(ع) فرات را تصرف كرد عده ای از لشكریان پیشنهاد دادند كه مانع از دسترسی لشكر دشمن به آب شوند، اما حضرت علی(ع) مانع آنها شد، در كربلا هم كسانی كه خودرا وارث همان خط می دانستند، به همان شكل در مقابل امام حسین(ع) رفتار كردند، اما امام حسین(ع) كار علی وار انجام داد و نه تنها مانع از دسترسی دشمن نشد، بلكه، دستور داد مشك ها را پرآب كرده و لشكر حر را سیراب كرد به نحوی كه حتی شخصاً مشك آب را در دهان یكی از آنها نهاد.
روحانی با تاكید بر اینكه منطق امام حسین(ع) منطق انسانیت، شرف و مردانگی است، خاطرنشان كرد: امروز ما باید همان راه و مسیر را انتخاب نماییم، در حالیكه دشمن فشار حداكثری را وارد می كند، مسیر ما ایستادگی و مقاومت است.
رئیس جمهور تاكید كرد: آمریكا باید بفهمد كه جنگ طلبی و جنگ طلبان سودی ندارد و باید جنگ طلبان را كنار گذاشته و سیاست های جنگ طلبی و فشار حداكثری را رها كند.
روحانی اظهار داشت: منطق جمهوری اسلامی ایران استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای است و در برجام نیز منطق ما تعهد در مقابل تعهد است، اگر آنها به تعهد خود عمل كنند ما نیز عمل می نماییم و اگر آنرا ناقص عمل كنند ما نیز چنین خواهیم كرد.
رئیس جمهور تصریح كرد: گام سوم كاهش تعهدات برجامی مهم ترین گام جمهوری اسلامی به حساب می آید و قابل مقایسه با دو گام قبلی نیست و اگر لزوم داشته باشد در آینده باز هم گام های دیگر را برخواهیم داشت.
روحانی با اشاره به اینكه امروز چهره جمهوری اسلامی ایران در جهان بعنوان چهره ای صلح طلب و متعادل مطرح است، اظهار داشت: ما هیچگاه آغازگر تجاوز و تحریم نبودیم و ابتدائاً تعهد را نشكستیم و آنها بودند كه تعهد را زیر پا گذاشتند و این منطق مهمی است كه از آن برخوردار هستیم.
رئیس جمهور با تاكید بر اینكه امروز بایستی روحیه وحدت و یگانگی در كشورمان بیشتر از هر زمان دیگری باشد، به اهمیت برگزاری انتخابات در ماه های آینده اشاره نمود و اظهار داشت: انتخابات باید سبب وحدت بیشتر در جامعه باشد و آحاد و اقشار مختلف مردم شامل زنان و كارگران هر مشكلی كه به ذهن شان می آید و احساس می كنند كه حقوق شان مراعات نمی گردد، راه اصلی برای كسب حق خودشان انتخابات است. باید در انتخابات دیدگاه های خودرا اعلام كنند و افرادی را انتخاب كنند كه حقوق شان را سریع تر و زودتر به دست شان برسانند و غیر از این هیچ راه دیگری وجود ندارد.
روحانی اضافه كرد: انتقاد و سخن گفتن هیچ ایرادی ندارد، اما راه اصلی برای پیروزی و رسیدن به حق بیشتر انتخابات است. باید در انتخابات حضور فعال داشته باشیم و نباید انتخابات مایه انشقاق و دودستگی در جامعه شود، بلكه باید به وحدت و انسجام بیشتر بینجامد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: در شرایطی كه دشمن همه فشارهای اقتصادی را بكار گرفته است. نباید بعضی از تندروی ها و مسیرهای غیردقیق كه مردم را آزار می دهد در جامعه اجازه بروز پیدا كند، چونكه مردم به اندازه كافی با غصه و سختی مواجهند و نباید اجازه داد كه بر طبق بی دقتی ها غصه جدیدی بر مردم وارد شود.
روحانی خاطرنشان كرد: امروز در شرایطی هستیم كه باید حرف و ندای مردم را بهتر بشنویم و اگر می خواهیم در خیمه گاه امام حسین(ع) قرار داشته و روبروی یزید باشیم، وظیفه داریم كه مشكلات مردم را برطرف كرده و مردم را تقویت نماییم تا از این پیچ تند عبور نماییم و بدون شك با ایستادگی و مقاومت دشمن را مایوس خواهیم كرد و همه باید آگاه باشیم كه اگر خدای ناكرده گرفتار اختلاف و دوقطبی شویم، راه برای پیروزی دشمن هموار و آسان خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه در ماه های اخیر باوجود فشار دشمن شاهد علایم مثبتی در عرصه های مختلف به ویژه در زمینه اقتصادی هستیم، اظهار داشت: امروز همه شاخص ها به ویژه در بورس، ارز خارجی و امیدی كه در زمینه رشد اقتصادی و سرعت تولید بوجود آمده بسیار دلگرم كننده است و نشان دهنده این است كه با ایستادگی و مقاومت خود می توانیم دشمن را مایوس و به پیروزی برسیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از ملت بزرگ ایران و همه شیعیان و مسلمانان جهان به واسطه گرامیداشت ایام محرم و به ویژه روز عاشورا، تصریح كرد: در این روز مردم یكبار دیگر حماسه حسینی را در سراسر جهان مقابل دیدگان جهانیان قرار دادند و نشان دادند كه پس از 1380 سال همچنان عاشورا زنده است و درس های عاشورا برای ملت ایران و همه ملت های جهان راهنمای اصلی برای آزادی، آزادگی، رادمردی و ایستادگی خواهد بود.
رئیس جمهور تصریح كرد: بااینكه معبود همه بشریت خداوند بزرگ است و عبادت در مقابل پروردگار متعال انجام می شود، اما در عین حال خداوند الگوهایی برای هدایت انسان ها قرار داده است و می فرماید در زندگی و سیره پیامبر برای شما الگوهایی است كه می تواند شما را هدایت كند و خود پیامبر نیز فرمود كه «حسینُ مِنی و انا من الحسین».
روحانی با تاكید بر اینكه امام حسین(ع) ادامه دهنده راه پیامبر(ص) و الگوی اصلاح امت پیامبر(ص) است، تصریح كرد: حركت امام حسین(ع) نشان داد حتی در یك جامعه ای كه در آن انقلاب پیامبر اسلام(ص) كه بزرگترین حركت تاریخی است، به وقوع پیوسته نیز احتمال انحراف وجود دارد، پس همه باید یكی از وظایف اصلی خودرا اصلاح جامعه و بازگشت آن به آرمان های بلند انقلاب بدانیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه مردم در این روزها یكبار دیگر همه درس هایی كه از تاریخ و از قیام امام حسین(ع) آموخته را بازآفرینی می كنند، اظهار داشت: برای بیان حادثه كربلا و فداكاری های امام حسین(ع) بایستی همه ابعاد آن مورد توجه باشد، اینكه فقط یك بعد را مد نظر قرار داده و به ابعاد دیگر كمتر و یا اصلاً توجه نشود، امكان دارد تابلوی ناقصی را در جلوی ما قرار دهد.
روحانی تصریح كرد: حادثه كربلا حادثه بی نظیری در تاریخ بشریت بود و همه گام های امام حسین(ع) از مدینه تا كربلا و همین طور گام های خاندان ایشان از كربلا تا شام و در نهایت در مدینه درس آموز است.
رئیس جمهور اضافه كرد: امام حسین(ع) در این برهه بسیار مهم تاریخی بگونه ای رفتار كرد كه هیچ كس حتی برای مخالفین نقطه ابهامی باقی نمانده است، رفتار امام حسین(ع) این چنین نبود كه بگوید من حق و یادگار پیامبر اسلام(ص)، در مقابل حكومت ظالمانه هستم، پس سخنان و اقدامات شما ناصحیح است. بلكه امام حسین(ع) با همه زبان ها و منطق ها برای مخالفین، معاندین و حتی كوردلان استدلال می آورد.
روحانی تصریح كرد: وقتی عمر بن سعد وارد كربلا شد و خواست فردی را به نمایندگی از جانب خود به سمت خیمه های امام حسین(ع) راهی كرده تا از اراده و برنامه امام حسین(ع) اطلاع پیدا كند به هر یك از بزرگان كوفه رو كرد، آنها امتناع كرده و می گفتند كه خودشان از امضاء كنندگان دعوت امام حسین(ع) به كوفه هستند و منطق امام حسین(ع) در مواجهه با آنها این بود كه مگر خودتان نگفتید بی سرپرست و بی امام هستید و بیایید ما را نجات دهید و اگر حالا از گفته خود پشیمان هستید من برمی گردم و امام حسین(ع) به بهترین شكل ممكن منطق خودرا مطرح نمودند.
رئیس جمهور اضافه كرد: زمانی كه لشكر حر اجازه حركت به امام حسین(ع) و یارانش را نداد، عده ای از یاران امام تعداد محدود لشكر حر را یاد شده قرار داده و به امام(ع) گفتند كه پیش از اینكه بقیه لشكریان وارد شوند، می توانیم لشكر حر را شكست دهیم، اما امام(ع) خطاب به آنها فرمود من آغازگر جنگ نخواهم بود.
روحانی اظهار داشت: حتی در روز عاشورا وقتی امام حسین(ع) در مقابل لشكر دشمن قرار گرفت یكی از یاران امام حسین(ع) اظهار داشت: شمر در تیررس من است و می توانم او را از پا در بیاورم اما حضرت مانع شد و فرمود ما آغازگر جنگ نخواهیم بود و در جنگ صفین نیز هر چه به امام علی(ع) گفتند كه فرصت مناسبی است تا به دشمن بتازیم، امیر المؤمنین(ع) نیز مانع از آغاز جنگ شدند.
رئیس جمهور اضافه كرد: این مهم ترین درس امام حسین(ع) در تاریخ كربلاست كه متأسفانه همه درس های امام حسین(ع) به درستی تبیین نمی گردد و به بعضی از ابعاد توجه شده و برخی دیگر كمتر و یا اصلاً مورد توجه قرار نمی گیرد.
روحانی خاطرنشان كرد: باید عین متن تاریخ كربلا كه توسط بزرگانی چون شیخ مفید نوشته شده است، بعنوان منبع سخن مورد توجه قرار بگیرد، نه مواردی كه بعضاً دلخواه و مورد علاقه است.
رئیس جمهور با تاكید بر اینكه نباید حادثه عاشورا و كربلا به هیچ عنوان جناحی شود، اظهار داشت: اگر در مجالس عزای امام حسین(ع) سخنران و مداح بخواهد، حادثه عاشورا را در خدمت خود و جناح خود قرار دهد، این مورد خیانت به ابا عبدالله الحسین(ع) است. امام حسین(ع) برای نجات همه انسان ها و الگوی همه بشریت است.
روحانی تصریح كرد: خوشبختانه امسال موارد كمی از سخنان تفرقه انگیز شنیده شده و تعداد كسانی كه به دنبال ایجاد دو قطبی كاذب بودند، اندك بوده و قابل اعتنا نیست و این از موفقیت های بزرگ ملت ایران است.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: اگر به درستی از تاریخ كربلا استفاده نماییم، عاشورا سبب وحدت بیشتر جامعه خواهد بود و چنانچه از عاشورا و كربلا فاصله و اختلاف بوجود آمد، حتما مسیر امام حسین(ع) را به درستی دنبال نكرده ایم.
روحانی با تاكید بر اینكه عشق به امام حسین(ع) باید همه ما را زیر یك خیمه و پرچم جمع كند، تصریح كرد: خیمه و پرچم امام حسین(ع)، پرچم وحدت، اتحاد و یگانگی است و همه علاقمندان به امام حسین(ع) باید در روزهای تاسوعا و عاشورا وحدت مثال زدنی خودرا به رخ جهانیان بكشانند و به دنیا بگویند كه پرچم امام حسین(ع) پرچم در اهتزازی است كه روز به روز عاشقان به انسانیت را جذب می كند.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: پیروزی امام حسین(ع) در این نهضت، در سایه ایستادگی و صبوری بود و بااینكه به ظاهر از نظر نظامی لشكر ده ها هزار نفری یزید در مقابل 72 یار امام حسین(ع) پیروز شد اما پیروزی فرهنگی و واقعی در تاریخ از آن امام حسین(ع) و یاران باوفایش است.
روحانی اظهار داشت: اگر امام حسین(ع) در مقابل مشكلات صبوری نكرده و در مقابل سخنان نادرست سر فرود می آورد، پیروزی و موفقیتی نیز حاصل نمی شد. همچنان كه امام حسین(ع) خطاب به دشمن فرمود اگر پیشنهاد شما ذلت بار باشد و با منطق و آرمان ها و اصول ما سازگار نباشد، آنرا نمی پذیریم.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: مسیر امام حسین(ع) عزتمندانه و توأم با منطق و استدلال بود و امروز ما هم باید همان مسیر را انتخاب نماییم.




منبع:

1398/06/20
22:46:29
5.0 / 5
4451
تگهای خبر: دولت , نمایندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام