رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه مطرح كرد؛

چهار پیشنهاد انجمن دوستی ایران-روسیه برای پیگیری در مسافرت رییس جمهوری به مسکو

چهار پیشنهاد انجمن دوستی ایران-روسیه برای پیگیری در مسافرت رییس جمهوری به مسکو

به گزارش خبرگزاری نام رییس انجمن دوستی ایران و روسیه با اعلان اینکه «اعتقاد انجمن است اینکه سفر آقای رئیسی به روسیه سفری سرنوشت ساز، تاریخ ساز و راهبردی است» اشاره کرد: برقراری سوئیفت روبل پایه میان دو کشور و تشکیل یک بانک مشترک، توسعه گردشگری دریایی در خزر و همین طور حذف روادید، اقتصاد مرز و کریدور شمال- جنوب محورهای پیشنهادی ما به دولت برای پیگیری در روسیه است.


به گزارش خبرگزاری نام به نقل از ایسنا، امیر محمودزاده، مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه در نشستی خبری که به مناسبت دومین سالگرد تأسیس این انجمن برگزار شد، اشاره کرد: انجمن های دوستی بین کشورها یک بازو برای دیپلماسی عمومی هستند که برای پیشبرد کارهای مربوط به تسهیل گری، رایزنی و گفت و گو می کند تا امور بین دو کشور تسهیل شود.
وی با تاکید بر این که نگاه انجمن های دوستی مدلهای مردم با مردم بجای دولت با دولت می باشد، اشاره کرد: چگونگی ایجاد پل های گفت و گو با بهره گیری از ظرفیت های مردمی، همچون اهداف انجمن های دوستی است.

مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه با اعلان اینکه «در انجمن دوستی ایران و روسیه همه تلاش خودرا بر این گذاشته ایم که محور فرهنگ را بعنوان زیربنای توسعه در دستورکار قرار دهیم»، اظهار نمود: ۴۰ سال از تشکیل این انجمن غافل بودیم اما با تشکیل این انجمن شیب و شتاب سرعت روابط دو کشور افزایش پیدا کرد. گرچه از شروع فعالیت انجمن با شیوع ویروس کرونا در کشور مواجه بودیم اما این شرایط موجب توقف موضوع و همکاریهای ما و روسیه در زمینه فرهنگی نشد.
محمود زاده تدوین سند آینده پژوهی روابط ایران و روسیه در افق ۲۰۵۰ را با اهمیت ترین محور فعالیت این انجمن طی دو سال قبل عنوان نمود و اظهار داشت: همیشه در روابط ایران و روسیه چهارگانه ای شامل توهم، جهل، رانت و تضاد منافع وجود داشته که بیشتر اوقات مانع از شکل گیری یا ارتقای روابط دو کشور بوده است. همه نگاه انجمن ایران و روسیه این است که یک سند فرهنگی کارا برای بسط روابطی که تا حالا مغفول مانده اند، شکل بگیرد و پیش زمینه ها نسبت به روسیه را پاک کند و نگاهی جدید بر روابط دو کشور ایجاد نماید.

وی افزود: تا جایی که بعنوان یک سازمان مردم نهاد می توانستیم در این راستا سعی کردیم. تدوین اطلس فرهنگی کشور روسیه جزو کارهای جدیدی بود که توسط انجمن دوستی ایران و روسیه انجام شد. همین طور در انجمن به دو موضوع طراحی راهکارهای عملیاتی شدن کریدور شمال-جنوب و تدوین سند گردشگری دو کشور به طور علمی و عملیاتی پرداختیم. تدریس زبان روسی، تالیف چندین جلد کتاب و همین طور انتشار خبرنامه و ماهانه همچون دیگر اقداماتی است که در امتداد توسعه فرهنگی روابط دو کشور در انجمن دوستی ایران و روسیه انجام شده است.

مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه همین طور با اشاره به برنامه ی رییس جمهور برای سفر به کشور روسیه به دعوت رییس جمهور این کشور اظهار نمود: سفر آتی رییس جمهوری اسلامی ایران به کشور روسیه در امتداد گسترش روابط فرهنگی تعریف می شود و سند جدید ۲۰ ساله روابط ایران و روسیه که مقرر است در این سفر به امضای طرفین برسد، در امتداد این روابط است. این سند زیربنای فرهنگی دارد و مقرر است روابط فرهنگی قبلی احیا و به روز شود.
محمود زاده اظهار داشت: از حدود دو ماه پیش که زمزمه های سفر رییس جمهور به روسیه عنوان شد بدین سبب که اعتقاد انجمن است اینکه سفر آقای رئیسی به روسیه سفری سرنوشت ساز، تاریخ ساز و راهبردی است محورهای پیشنهادی انجمن دوستی ایران و روسیه برای مذاکرات خصوصاً در زمینه فرهنگی را به دولت ارائه و اعلام آمادگی کردیم تا بعنوان یک بازو در دیپلماسی عمومی فعالیت نماییم.
وی اشاره کرد: هر سفر مقامات کشور به سایر کشورها سفر مبارک و پر خیر و برکتی است و من معتقدم سفر آقای رییسی به روسیه نیز پر خیر و برکت خواهد بود بدین سبب که خیلی از موضوعات جهانی و منطقه ای ما در این سفر مطرح و پیگیری می شود.
مدیر عامل انجمن دوستی ایران و روسیه در پاسخ به پرسشی درباره جزییات سند همکاری ۲۰ ساله ایران و روسیه که مقرر است طی روزهای آتی به امضای مقامات دو کشور برسد، اظهار نمود: در انجمن دوستی ایران و روسیه اطلاعی از جزییات سند نداریم ولی برمبنای چیزی که روس ها اعلام می کنند گویا احیای همان سند فرهنگی قدیمی است و روس ها علاقمند هستند در ایران خانه یا حوزه فرهنگی داشته باشند.

محمود زاده با تاکید بر این که هر سندی که به امضای مقامات دو کشور برسد، مقرر است توسط مردم اجرا شود، اظهار داشت: خیلی خوشحال می شدیم و می شویم که حداقل بخش فرهنگی آن چیزی که مقرر است به امضا برسد در اختیار متخصصان حوزه فرهنگ از حمله انجمن دوستی ایران و روسیه قرار بگیرد؛ هنوز هم این مساله دیر نشده است. خواسته ما از دولت این است که مثل همه دنیا از ظرفیت بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد برای مطالعه و تدوین سندها استفاده گردد و اینطور نباشد که این سند با نگاه دولتی تهیه و تنظیم شود چونکه اگر سندی عملیاتی نشود در کتابخانه باقی خواهد ماند و اگر سندی باید عملیاتی شود، مردم باید آنرا بپذیرند و به آن عمل کنند. معتقدم در همین فرصت کم باقی مانده نیز می شود از متخصصان انجمن بهره برد.
وی با اشاره به جزییات محورهای پیشنهادی انجمن دوستی ایران و روسیه به دولت برای سفر رییس جمهوری به روسیه با تاکید بر این که ما به پول، بانک و دانشگاه مشترک با روس ها نیاز داریم، اشاره کرد: ۴ محور برای سفر ریاست محترم جمهوری به روسیه پیشنهاد دادیم. برقراری سوئیفت روبل پایه میان دو کشور و تشکیل یک بانک مشترک بین دو کشور، توسعه گردشگری دریایی در خزر و همین طور حذف روادید، اقتصاد مرز و کریدور شمال- جنوب محورهای پیشنهادی ما به دولت برای پیگیری در روسیه بود. معتقدیم اگر این چهار محور در مسافرت آتی آقای رئیسی به روسیه عملیاتی شود، خیلی از مشکلات کشور در زمینه اقتصادی و منطقه ای برطرف می شود.




منبع:

1400/10/18
20:36:51
0.0 / 5
566
تگهای خبر: برنامه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
Namna خبرگزاری نام
خبرگزاری نام